OSAMNAESTOGODIŠNJAKINJAMA Sestrama Jurković 3.mjesto u B finalu i ukupno 9.mjesto na Svjetskom U-23 prvenstvu

Kategorija: Veslanje Kreirano: 28 Srpanj 2018 Objavljeno: 28 Srpanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

POZNAN -  Josipa i Ivana Jurković  ušle su u cilj kao treće u današnjem B Finalu dvojaca bez kormilara na Svjetskom U-23 prvenstvu u Poznanu. U prijevodu znači to  9.mjesto na svijetu velolučkih 18-godišnjakinja,  u konkurenciji puno starijih od sebe, uz stečeno neprocjenjivo iskustvo svakako rezultat vrijedan pažnje i optimizma za buduće nastupe…

Jučer u svojoj  polufinalnoj utrci Velolučanke, sada članice zagrebačke 'Trešnjevke' stigle su u cilj kao pete i nisu uspjele ostvariti A Finale i  regatu šest najboljih na svijetu. No usprkos tome Ivana i Josipa, kao jedne od najmlađih u konkurenciji i njihov trener Saša Vukojičič zasigurno mogu biti  zadovoljni nastupom u Poznanu .

 U današnjem B Finalu postigle su dakle treće vrijeme (7.41.150)  prošavši ciljem iza posada Italije i Rumunjske ,a ispred Kanade, Novog Zelanda i Irske. Prvakinje svijeta u ovoj disciplini su Amerikanke (7.31.240) koje su pobijedile u A Finalu , druge su bile Britanke, a treće Čileanke.

Za Josipu i Ivanu Jurković, inače  svjetke  i europske juniorske prvakinje u četvercu bez i srebrne u istoj disciplini sa prošlog  Europskog U-23 prvenstva (zajedno Izabelom Krakić i Brunom Milinović)  slijedi novi izazov u 'četvercu bez' već početkom rujna kada ih u bjeloruskom Brestu očekuje novo U-23 Europsko prvenstvo.

Od tri hrvatske  posade koje su se inače natjecale u Poznanu sestre Jurković su  ostvarile najbolji plasman. Dvojac na pariće Dominik Šutalo i Zvonimir Soldo plasirali su se naime u C finale ( za plasman od 13. do 18.mjesta),  jednako kao i četverac bez kormilara u sastavu Frane Garma, Leon Mikulić, Ivan Grgić i Filip Jurina.

 

.

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8170235