HRVATSKOJ IPAK VATERPOLO ZLATO IZ KOREJE Korčulanin sa četiri Svjetska prvenstva u nogama 'na licu mjesta' čestitao zlatnim Dubrovački veteranima ...

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 11 Kolovoz 2019 Objavljeno: 11 Kolovoz 2019
Napisao/la Nenad Kosović

GWANGJU -  Na nedavno završenom SP-u u vaterpolu izabranicima Ivice Tucka nije uspjelo obraniti i svjetsko zlato ... No Hrvatska iz ovog korejskog grada ipak donosi  – svjetsku titulu !  I to zahvaljujući Dubrovačkim veteranima koji su se na  upravo završenom Svjetskom veteranskom prvenstvu  u kategoriji  M45  okitili  titulom!

Njihova je to ukupno  četvrta zlatna medalja  sa Svjetskih skupova vaterpolo veterana.  Dubrovčani su u svojoj skupini bili uvjerljivo  najbolji i bez poraza , uz pet  pobjeda  i jedan remi suvereno uzeli titulu najbolje svjetske  veteranske momčadi u svojoj kategoriji. 

Ni ovaj skup najboljih svjetskih vaterpolista- veterana nije pak  prošao  bez Korčulana...

U redovima zlatnih Dubrovčana svoj itekako dobar doprinos dao je nekada poznati splitski vaterpolist, korčulanski zet Deni Marinković koji je za  nove svjetske prvake  postigao ukupno 13 golova.

Deniju i ostalim dubrovačkim veteranima čestitato je  'na licu mjesta' još jedan  Korčulanin !  

Feliće Balarin nije samo veteran po dobi i vaterpolo stažu i već i po učešćima na  Svjetskim veteranskim prvenstvima. Nekadašnji igrač KPK-a  koji živi u Kaliforniji,  pripadnik poznate korčulanske vaterpolo obitelji u Koreji je  upisao  svoj već četvrti  nastup na Svjetskom  vaterpolo Mastersu ! Igrao je za veterane američke momčadi East Bay Master WP i to u istoj skupini sa Dubrovačkim veteranima. Protivnici i jednima i drugima bili su još njemački Spandau 04Ampa EZP (Brazil), Košice (Slovačka), YBL Octopus ( Mađarska), te  još jedna američka momčadi BT Guam.

Dubrovčani su u međusobnoj utakmici sa Balarinovim  Amerikancima bili uvjerljivo bolji i pobijedili 24:8. Feliće i njegovo vaterpolo društvo na kraju su zauzeli 6.mjesto uz jednu pobjedu i pet poraza. Balarin koji je inače i kapetan te momčadi  pritom je  postigao ukupno tri gola.

Naslovnica:  Nikad više Korčulana u korejskom bazenu…. Deni Marinković sa suprugom i Feliće Balarin (u sredini) na  Svjetskom veteranskom prvenstvu u  Gwangjuu

Foto: Facebook

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8799299