POSJETILI GA I PODSJETILI SE PERICE Vaterpolisti sisačke 'Siscie' na grobu Perice Richtera

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 10 Veljača 2019 Objavljeno: 10 Veljača 2019
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA - Lijepu gestu jučer su napravili vaterpolisti sisačke ' Siscie'… Prije prvenstvene utakmice protiv KPK na Groblju 'Svetog Luke' posjetili su u grob Perice Richtera  člana one zlatne kapekaške generacije koja je 1978.g. osvojila  Europski kup kupova, koji je dugo vremena kao trener proveo u sisačkom klubu.

'Svake godine kada igramo u Korčuli obavezno posjetimo njegov grob, podsjetimo se na čovjeka koji je u našem klubu i gradu Sisku ostvario neizbrisivi trag. Poštuju to i ove sadašnje mlađe generacije koje ga nisu imale priliku upoznati. Nas mnoge, tada mlade momke Perica je izveo na pravi put , mnogima bio kao otac, doista bio je poseban čovjek' rekao nam je Goran Jajčinović nekadašnji vaterpolist, sada član uprave 'Siscie' kojem je, kao i mnogima sisačkim vaterpolistima  Perica bio  trener.  

Podsjetimo se Perica Richter preminuo je iznenada u srpnju 2007.g., 50-godini života, a smrt ga je zatekla u Korčuli, baš na plivalištu njegovog KPK-a

Osim što je bio član zlatne kapekaške generacije, Richter je kao pomoćnik Nevenu Kovačeviću  na Svjetskom juniorskom prvenstvu 1997.g. održanom na Kubi sa reprezentacijom Hrvatske osvojio zlatnu medalju. 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8601291