Prvi čovjek Jug CO Lukša Jakobušić: Želimo dokazati da nam je stalo do KPK-a i Korčule!

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 31 Ožujak 2014 Objavljeno: 31 Ožujak 2014
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA –  Za 'razgovor s povodom', a na  temu prvog gostovanja Jadranske lige u gradu Korčuli sugovornik Marko Polo Sporta bio je Lukša Jakobušić, Predsjednika  Jug CO.   Gospar Lukša , odnedavno je  prvi čovjek vaterpolo velikana iz Gruža i jedan od inicijatora dolaska  'jugaša' i užitka prvog gledanja najjače svjetske vaterpolo lige  u gradu Korčuli .

Nakon utakmice između dubrovačkih vaterpolo 'gospara' i splitskih 'poškovaca' , dok je još iz zvučnika,  uz onu udomaćenu 'Kapeka na Vrnik gre...' odzvanjalo po prvi put i  'Tres tres, trese se,   tko u Juga dirne se....'   kratko smo ga' ulovili 'u mikrofon našeg diktafona...       

  - Zadovoljni …? odmah 'na prvu' bilo je naše pitanje ...                                                                                                

- Više nego zadovoljni ! Naša nova uprava kao jedan od zadataka sebi  je postavila i povezati jače ovaj naš županijski vaterpolo bazen… Dakle Jug kao lider i nositelj, ne samo u našoj županiji već i  naravno puno šire,  i  nama bliskih vaterpolo klubova Cavtata, Bellevuea, Gusara i KPK-a.  U tom smjeru smo s njihovim predstavnicima održali zajednički sastanak. Ideja je da ono što imaju prilike gledati naši sugrađani u Gružu omogućimo i ostalima u županiji, da promičemo vaterpolo, da surađujemo... A  obzirom na uvjete  logično je bilo da Vas prve  pitamo da nas ugostite, iako usput,  ovdje se osjećamo ionako poprilično domaćinski… Hvala svima i KPK-u i Športskim objektima Korčula,  gledateljima  i svima koji su sudjelovali u tome. Ono što je možda još i važnije u ovoj promociji  vaterpola  je ta da smo u Korčuli došli sa dva autobusa , sa puno naše djece škole vaterpola koja treniraju tek tri-četiri mjeseca. Za njih  je to bio prvi pravi vaterpolo događaj, putovanje, prva utakmica  koje će se uvijek sijećati. Za slijedeći put namjera nam je njihovu posjetu i proširiti, razgledavanjem grada i obogatiti izlet  i drugim sadržajima . Naravno želimo to i u suprotnom smjeru,  da se uz odigravanje utakmica djeca  međusobno druže. Ovo je tek početak naše međusobne suradnje sa KPK-a, očekujem pritom  ipomoć  Grada Korčule,  a  mi ćemo to kao klub vratiti višestruko      - Početak je to vjerojatno i  suradnje u smislu razmjene  igrača, struke…?      

- Naravno …Ono u što smo odmah uključili KPK-a je u Projekt Evropskih fondova 'Olimpijske nade' u kojem je  lani sudjelovao samo Jug CO, a ove godine, uz Cavtat, Bellevue , Gusar je i KPK-a. Krajem godine ta bi aplikacija trebala biti usvojena, a to znači da bi KPK-a bio jedan  partnera Jugu u organiziranju utakmica mlađih kategorija sa crnogorskim klubovima , dobilo bi se  i nešto sportske opreme…  Dogovorili smo suradnju i za predstojeću 2.HVL-u,  mali kapekaši doći će i na turnir Tomo Udovičić… Cilj nam je uvjetno rečeno 'male klubove'  vezati uz nas  na duge staze, suradnja je dio procesa koji će svoje prave rezultate dati za četiri-pet godina . I prije , onih 80-tih godina, Korčulani su  sudjelovali u stvaranju one šampionske momčadi Juga , vjerujem da će tako uskoro opet biti .

 - Može li se Korčula nadati i vašoj podršci u organizaciji recimo neke utakmice Hrvatske  reprezentacije na  Gojkovom bazenu?                                                                                                                                                                      

  - U radu HVS-a vrlo aktivno sudjeluju četiri  člana Jug CO, tako da bilo koja inicijativa koja dolazi iz Korčule i KPK-a je  dobrodošla i mi ćemo je podržati.  Korčula ima Međunarodni turnir gdje će Jug opet doći ,ali i  pomoći da još neke poznate momčadi dođu. Mi smo htjeli u Korčulu dovesti i Ligu prvaka,  jer nama bi bilo draže da u Korčuli kadikad ispunimo svih 440 mjesta ,  nego da igramo u Gružu koji prima 2200 i da je poluprazan. No problemi su objektivni -  problem  TV prijenosi, udaljenost, od aerodroma, smještaj u zimskom razdoblju …No imat ćete našu podršku i dalje,  ne samo deklarativno i  ne samo savjetom  ! Bio sam u malom klubu , u Gusaru iz Mlina , znam najbolje kako je to kada se netko prema vama ponaša 'maćehinski', ali isto  kako je to dobar osjećaj kada imate podršku i jako zaleđe. A mi želimo a pokazati i dokazati da nam je doista stalo do vas, do KPK-a , do Korčule  …

 

Razgovor vodio: Nenad Kosović    Foto: VK Jug CO

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8554516