OPĆINSKO NATJECANJE U UDIČARENJU I PODVODNOM RIBOLOVU Pogledajte tko su prvaci i kakva je bila 'peškada'

Kategorija: Sportski ribolov Kreirano: 28 Svibanj 2018 Objavljeno: 28 Svibanj 2018
Napisao/la Dinko Oreb

BLATO – Športsko ribolovna udruga „Pagar“ – Blato uspješno je organizirala klupsko-općinsko natjecanje u udičarenju iz brodice i podvodnom ribolovu za sve uzrasne kategorije. Natjecanje se održalo u sjevernom blatskom priobalju, u ribolovnom području akvatorija uvale Prigradica, a u istom je sudjelovalo 39 natjecatelja koji su bili raspoređeni u četiri uzrasne kategorije.

Po završetku natjecanja uslijedilo je službeno mjerenje ulova, te je utvrđeno da je ulovljeno sveukupno 55,30 kilograma raznovrsne i kvalitetne ribe (1,40 kg. po natjecatelju), gdje su prevladavali fratri, arbuni, pirke, kanjci, kantari, pagari, dragane i komarče.

Odmah poslije službenog mjerenja ulova u uvali Prigradica, uslijedilo je zajedničko okupljanje u dalmatinskoj konobi „Zlinje“ u Blatu, kojom prigodom se predsjednik „Pagara“ Edi Bosnić u ime organizatora zahvalio svim natjecateljima i članovima na sudjelovanju, te čestitao najuspješnijim udičarima i podvodnim ribolovcima.

Potom je uslijedilo službeno proglašenje pobjednika i svečana dodjela pokala i medalja, a koja su dobili po troje najuspješnijih, i to u kategoriji seniora Marko Bosnić Kroke, Stjepan Kljajić i Ante Sardelić Alesa, u kategoriji seniorki Nela Žaknić, Jasminka Bosnić i Vanja Prižmić Ivanišević, u kategoriji juniora (U-16) Šimun Kljajić, Dino Kapor i Toni Kapor, dok je najveći primjerak ulovljene ribe kod udičara imao Šimun Kljajić, draganu od 690 grama. I na posljetku, u kategoriji podvodni ribolov najuspješniji su bili Kuzma Šeparović Hršćalo, Dino Mašković iPaval Sardelić Marketo, dok je najveći primjerak ulovljene ribe imao Dino Mašković, cipla od 586 grama.

Zajedničko druženje uz neizostavne „ribičke priče“ i ukusna degustacija spravljenog ulova nastavljeni su do kasnih popodnevnih sati.

 

           Tekst i foto u Galeriji slika : Dinko OREB                                                   Na slikama: Pobjednici po kategorijama natjecanja

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9000961