Proljeće je uvijek bilo naše...

Kategorija: Ženski rukomet Kreirano: 25 Ožujak 2010 Objavljeno: 25 Ožujak 2010
Napisao/la Nenad Kosović

VELA LUKA - Rukometašice ŽRK Vela Luka - najbolji ženski sportski kolektiv općine u protekloj godini, pripremaju se za nastavak prvenstva u 3.HRL-jug. Nepovoljni vremenski uvjeti proteklih su tjedana poremetili treninge  djevojaka  koje vodi bračni par Dragojević, no uoči starta proljetnog dijela prvenstva to nije umanjilo optimizam i

 

 

vedri duh koji godinama krase ovu ekipu.   

 

    - Zbog lošeg vremena treninzi na našem otvorenom igralištu bili su nažalost  daleko od redonih, suprotno našim željama da se što bolje pripremimo i uigramo ekipu pred nastavak natjecanja i prvu utakmicu sa solidnim Vergorčankama“, kaže trenerica Ofelija Dragojević dodajući kako je obzirom na uvjete rada dosadašnji plasman i postignuti rezultatu jesenskom dijelu prvenstva sasvim zadovoljavajući.

      Luške rukometašice nakon prvog dijela drže treće mjesto, doživjele su tek jedan jedini poraz i to na gostovanju u derbiju sa vodećom ekipom Trogira II.

 

    - Naše ambicije uvijek su iste, a to je stalno biti u vrhu ljestvice, što nam gotovo svake natjecateljske godine i uspijeva. Jednom smo čak izborili doigravanje za ulazak u 2.HRL, no zbog neodgovarajućih uvjeta za treniranje i igranja utakmica, ali i znatno većih financijskih troškova od toga smo odustali. Očekujemo da se konačno riješi zavrzlama oko novoizgrađene sportske dvorane u Vela Lucikoja već dvije godine stoji neiskorištena, kako bi i mi imali normalne uvjete za rad - kaže Predsjednik kluba Jurica Dragojević apostrofirajući trenutno i najveći problem ne samo njegovih rukometašica već i općenito velolučkih sportaša.

   Ženski rukomet u Vela Luci muče također i oni tipično otočki problemi - nedostatak suparnica i utakmica u pripremnom razdoblju, te kronično mali broj igračica koje, po pravilu u naponu snage, zbog nastavka školovanja odlaze u Split ili Zagreb i uglavnom prestaju sa aktivnim igranjem. Igrački kadar stoga se svake godine mora popunjavati iz mlađeg uzrasta, te kroz samo natjecanje stvarati i uigravati ekipu. Zato  Velolučanke po običaju završnicu prvenstva odigraju najbolje. Uz one donekle iskusnije - Mariju Šeparović, Sandu Tasovac i Tihanu Radića tako će, nažalost ili na sreću, kažu, biti i u ovogodišnjem proljetnom dijelu natjecanja...

  Igračice ŽRK Vela Luka za drugi dio natjecanja u 3.HRL-jug :

   R.Vuletić, M.Surjan, I.Krajančić, L.Žuvela, S.Tasovac, L.Andreis, M.Šeparović, C.Tabain, L.Padovan, A.Trojanović, V.Cetinić, M.Žuvela, J.Padovan, I.Bikić, A.Žuvela, T.Radić i T.Golić.

 

                                                                            Foto : ŽRK Vela Luka

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8727832