Vicelichu i Bilenu bronca na Svjetskom klupskom nogometnom prvenstvu !

MAROKO – Nogometaši novozelandskog 'Aucklanda Citya ' postigli su najveći uspjeh u svojoj povijesti! Nogometna momčad čiji je kapetan Ivan Vicelich , potomak naših iseljenika iz Nakovane na Pelješcu, osvojili su 3. mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu koje je, uz sudjelovanje klupskih kontinentalnih prvaka proteklih dana održano u Maroku. 

U utakmici za 3.mjesto Ivanova je momčad pobijedila meksički Cruz Azul boljim izvođenjem jedanaesteraca (4:2). Utakmica je u regularnom dijelu završila 1:1 / De Vreis za Auckland / Rojas za C.Azul / ostalo je tako i u produžecima, a u ruletu penala najbolja momčad Oceanije slavila je i napravila ogromno  iznenađenje.

Podsjetimo se FC Auckland City bio je i jako blizu i finala , ali su u  polufinalu zapeli u produžecima protiv argentinskog San Lorenza.

U FC Aucklandu u čijoj upravi sjede mnogi potomci Hrvata doseljenika u tu daleku prekomorsku zemlje, uz Ivana Vicelicha igra još i Vinkovčanin Mario Bilen.

U finalnoj utakmici inačesu  igrali evropski prvak Real Madrid i južnoamerički prvak argentinski San Lorenzo . Madriđani su golovima Ramosa i Balea pobijedili sa 2:0 i prvi put u svojoj povijesti došli do titule klupskog prvaka svijeta. 

 

 

Ivan Vicelich, kapetan Auckland Citya sa brončanom loptom 

 

 

 

Ivan  sa  Cristinaom Ronaldom i Sergiom Ramosom 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8724311