U NAŠEM KRAJU A NA TJEDNA KRETANJA KRAJU Vela Strka i Ston Marathon

Kategorija: Sportski život
Napisao/la Nenad Kosović

Na kraju smo  Europskog tjedna kretanja čiji je ovogodišnji slogan 'Krećite se s nama!' kojim se potiče na odabir različitih načina kretanja -  Šetnja, hodanje, biciklizam ili bilo koji drugi način kretanja  imaju itekako pozitivan učinak na ljudsko zdravlje.

Biciklisti recimo u prosjeku žive dvije godine dulje od ljudi koji ne voze bicikl, a 25 minuta žustrog hoda svaki dan produljuje život za sedam godina.

Hodanje na kratkim relacijama (npr. do pet kilometara) osigurava nam 30 minuta vježbanja dnevno, što je pak u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

Ako po tom pitanju niste još ništa poduzeli u proteklih pet dana, za kraj ovogodišnjeg Europskog tjedna kretanja na našem vam se području nude i  dva značajna  sportska natjecanja. I to na njegovom krajnjem zapadu  i  krajnjem istoku... Na Korčuli u Veloj Luci i na Pelješcu  u Stonu u kojima će glavnu ulogu imati  trkači i biciklisti. 

Peta po redu velolučka 'Vela strka 'počinje sutra u subotu poslijepodne, a u nedjelju ujutro  12.po redu  'Ston Marathon' .

Želite li se kretati i jedno i drugo natjecanje nude vam različiti dijapazon trka . Od dječjih , preko kraćih uličnih utrka pa sve do onih pravih 42 ' i kusur' kilometara maratona ili više desetaka kilometara uge i biciklističke MTB utrke . Za svakog po želji ponešto - od dječjeg do veteranskog uzrasta u kojem će do izražaja doći vaše kretanje ...A to je ono najvažnije !  Vremena za prijavu još imate , jer i za jedno i  za drugo natjecanje rok prijave traje sve d nekolikoo sati prije starta.

Uostalom nitko vam ne brani da  službene natjecatelje pratite na svoj način – trčanjem - hodajući ili šetnjom i da tako , i vi  - kretanjem  obilježite zadnje dane  ovogodišnjeg Europskog tjedna kretanja.

I naravno kontinuirano nastavite do slijedećeg Europskog tjedna kretanja !