U AKTIVNU HRVATSKU UPISALA SE I KORČULA Pogledajte tko je sve uz Renatu Sopek bio aktivan na Spomeniku

Kategorija: Sportski život Kreirano: 15 Lipanj 2019 Objavljeno: 15 Lipanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA - Aktivna Hrvatska stigla je i do naše – Korčule !  Projekt koji je u proteklih sedam godina diljem Hrvatske  aktivirao više od 30 tisuća ljudi  usprkos nesnosnoj vrućini na korčulanskom Spomeniku, recki u termometru, 'bliže'  četrdesetoj nego tridesetoj, okupio je 40- tak tjelovježbačica i četvoricu tjelovježbača.

Po komandom  Renate Sopek kao voditeljice, 'slušajući svoje tijelo' i upute grupe mladih kineziologa, vježbači su junački odradili zadane vježbe. Šteta što se 'maestral' ,  inače veliki 'ljetni prijatelj' grada Korčule ovaj put  nije 'priključio' akciji , jer bi uvjeti bili puno bolji  i broj 'aktiviranih'zasigurno veći .

Cilj projekta je aktivacija i podizanje svijesti o važnosti zdravog i aktivnog života kroz redovitu tjelovježbu i pravilnu prehranu za sve kategorije građana.

Prije početku vježbanja tjelovježbačku ekipu je pozdravio Gradonačelnik Korčule Andrija Fabris koji se i sam kasnije  'aktivirao', te  Mario Todorović, korčulanski još aktivni sportaš,  plivač i trostruki olimpijac, ovaj put u ulozi izaslanika  Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović,  inače pokroviteljice projekta.

Uz brojne sponzore ' Aktivne Hrvatske' na Spomeniku  je bio i otvoren štand Liječničke Komore Hrvatske sa dr. Sebastijanom Fabrisom Ravnateljem Doma zdravlja Korčula,  na kojem se pored pored ostalog moglao  napraviti izračun indeksa tjelesna mase, dobiti pokoji liječnički savjet za nimalo lakih sat vremena tjelovježbe koje je čekao vježbače..  

Bilaje ovo dakle  prva aktivacija Korčule od strane 'Aktivne Hrvatske', nadamo se ne i zadnja...

A tko ga je sve od 'aktivnih' uhvatio foto objektiv Marko Polo Sporta u pogledajte u Galeriji slika koju je napravio Nenad Kosović.

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9018034