U Orebiću održan 9. Olimpijski festival dječjih vrtića

Kategorija: Dječji vrtići

OREBIĆ - U petak 28. svibnja u Orebiću je održan je 9. Olimpijski festival dječjih vrtića Županije Dubrovačko - neretvanske. Bilo je prelijepo vidjeti svu djecu iz 12 vrtića razigranu i ponosnu što su tu da se druže i budu dio sportskog "šušura" na čelu sa svojim vrijednim tetama. Pehari i medalje u drugom su planu s obzirom da s ovim festivalom sve staje pošto niti jedan vrtić nema Atletski klub osim Dubrovnika.

 

Natjecali su se se mali učesnici iz Župe Dubrovačke ( 1.mjesto), Metkovića (2. mjesto), Ploča (3. mjesto), Blata (4. mjesto), Palčice Dubrovnik (5. mjesto), Vela Luke (6. mjesto), Opuzena (7. mjesto), Korčule (8. mjesto), Pčelice iz Dubrovnika (9. mjesto), Orebića (deseto mjesto), Stona (11. mjesto) i iz Slanog (12. mjesto). 

U atletici bili su najbolji: trčanje na 50m Manuela Agović (Vela Luka) i Niko Galjuf Župa Dubrovačka), u štafeti 4x25 djevojčice iz Ploča i dječaci iz Orebića, lopticu su najdalje bacili Josipa Burmas (Vela Luka) i Duje Rastočić (Metković), a najdalje su skočili Ana Lucija Bunoza i Frane Ajduk (Opuzena). 

U nogometu su pobjedu odnijeli dječaci iz "Palčice" Dubrovnik. U utrkama teta pobijedila je naša Maja Brčić. Mi smo ponosni na našu djecu, vodili smo 40 djece, a koju su pratili 20-tak roditelja i 12. teta. Ovim putem se posebno zahvaljujemo Marku Žuveli koji nam je donirao prevoz na Olimpijadu.

(foto i tekst Fani Ivelja .)