Održane Male športske igre OŠ Petra Kanavelića

Kategorija: Dječji vrtići

altKORČULA - U športskoj dvorani osnovne škole, u ponedjeljak 16. svibnja, održano je tradicionalno 32. športsko natjecanje svih nižih razreda OŠ Petra Kanavelića pod nazivom „Male športske igre“.

OŠ Petra Kanavelića iz Korčule ima četiri područne škole pa su snage odmjerile ekipe Lumbarde, Račišća, Pelješca, Korčule –A i Korčule B.

U športskom i fer natjecanju ekipe su se potrudile postići što bolji rezultat te pokazati zavidnu razinu uvježbanosti. Navijači nisu štedjeli ni grla ni dlanove stvorivši pravu navijačku atmosferu.

 

Same igre su zamišljene kao štafetna natjecanja u kojima su zastupljeni elementarni oblici kretanja  -  trčanje, skakanje, provlačenje, puzanje, nošenje, kotrljanje.

Ekipe su podijeljene u dvije grupe, jednu grupu sačinjavaju učenici I. i II. razreda, a drugu učenici  III. i IV. razreda.

Svaka grupa se natječe u 5 štafetnih igara, nakon svake se utvrđuje redoslijed, zbrajaju bodovi i utvrđuje trenutni poredak. Najviše pozornosti, kako natjecatelja tako i gledatelja, privukla je zadnja igra – potezanje konopa.

Igre su ove godine promijenjene, po općoj ocjeni svih sudionika bile su veselije, atraktivnije i zanimljivije nego prijašnje.

Glavni suci i voditelji natjecanja, nastavnici TZK naše škole, Adriana Barčić i Velebit Veršić proglasili su pobjednike, predali diplome svim sudionicima i prelazne pehare ekipi Korčule B za I. i II. razrede, te ekipi Korčula B za III. i IV. razrede.

Nastavnici TZK zahvaljuju  svim učiteljicama na trudu i pomoći oko pripreme i realizacije samog natjecanja, te svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli boljoj kvaliteti ovogodišnjeg natjecanja. 

 

Učiteljica 1.b razreda, Mirela Tolj za ovogodišnje igre kaže: 

" Ekipe iz centralne i područnih škola nastupile su odjevene u svoje već tradicionalne boje: Korčula A (zeleni), Korčula B (crveni), Pelješac (žuti), Lumbarda (bijeli) i Račišće (mornarske majice).  

Ove godine su igre izmijenjene pa je sve bilo puno dinamičnije. Uz sportski dio uvijek nas posebno razvesele i plesne točke. Korčula B odnijela je pobjedu i pehar u obje kategorije. 

Poslije igara svi smo se sa zadovoljstvom počastili zahvaljujući trudu i slastičarskom umijeću naših roditelja. Od srca im zahvaljujemo i  vidimo se opet dogodine!" 

 

Više fotografija na http://www.os-pkanavelica-korcula.skole.hr/

 

 alt

 

 

alt

 

 

alt

 

 

alt

 

 

alt

 

 

alt

 

alt

 

 

alt

 

 

alt