ZLATNA BRAĆA SINKOVIĆ Valentu i Martinu nova titula prvaka svijeta ! Ivana i Josipa sa Marcelom i Brunom druge u C Finalu

Kategorija: Veslanje
Napisao/la Nenad Kosović

LINZ – Sjajno je što se Hrvatske tiče završio zadnji dan Svjetskog veslačkog prvenstva… Braća Valent i Martin Sinković obranili su titulu prvaka svijeta u disciplini dvojac bez kormilara.

U finalnoj utrci bili su dominantni od početka do kraja utrke i u cilj ušli sa više od tri sekunde prednosti ispred drugoplasiranih Novozelanđana Thomasa Murraya i Michaela Brakea. Broncu su osvojili Australci Sam Hardy i Joshua Hicks.

Braći Sinković ovo je veći šesti naslov svjetskih prvaka u različitim disciplinama što je nezabilježeno u veslačkom sportu. Ranije su po dva naslova osvojili u dvojcu na pariće i četvercu na pariće s Damirom Martinom i Davidom Šainom.

Danas je i naš ženski' četverca bez' odveslao svoju zadnju utrku na SP u Linzu. U C Finalu  Velolučanke  Josipa i Ivana Jurković zajedno sa Brunom Milinović i Marcelom Milošević stigle su kao druge iza posade Rusije ,a ispred Ukrajine i Njemačke. U konačnom poretku su 14. na svijetu.