ČETVERAC BEZ POLUFINALA BEZ Josipa i Ivana, sa Brunom i Marcelom ovaj put nisu uspjele...

Kategorija: Veslanje
Napisao/la Nenad Kosović

LINZ  - Naše Velolučanke sa zagrebačkom adresom Ivana i Josipa Jurković nisu uspjeli u Linzu...

U repasažu hrvatski ženski 'četverac bez' nije uspio izboriti polufinale Svjetskog prvenstva, a samim tim i priliku da se plasira na Olimpijske igre u Tokio slijedeće godine.

U svojoj skupini trebale su  biti barem treće, nažalost  Josipa i Ivana Jurkovića sa Brunom Milinović i Marcelom Milošević u cilj su ušle kao pete za zaostatkom od 7.42 sekunde za  pobjedničkom posadom Novog Zelanda , odnosno 4.57 sekundi za 3.plasiramom posadom Kanade koje je uspjela izboriti polufinale.

Naše djevojke sada u Linzu čeka nastup u C Finalu i borba od 13. do 18.mjesta, ta utrka je na rasporedu u subotu u 10.30 sati.

Ivani i Josipi dakle nije se uspjelo domoći olimpijskih igara. No treba reći da je njihova posada bila među najmlađima u Linzu konkurenciji ženskih 'četveraca na bez' .  Bruna je napunila dvadeset, Josipa i  Ivana to će tek krajem listopada, jiš uvijke su u kategriji mlađih senirki (U-23) ... Jedino je Marcela Milošević koja svojedobno zamijenila Izabelu  Krakić četvrtu članicu onog zlatnog juniorskog četverca  iskusnija i starija...Mlade su biti će još prilike, a koliko su posvećene veslanju za očekivati da će im to  uspjeti 2024.g. na OI u Parizu.

Doduše za naš ženski 'četverac bez' preostala je još jedna jako zahtjevna prilika za plasman u Tokio  i to na regati u Luzernu slijedeće godine gdje će još samo dvije reprezentacije od onih koji nisu uspjele u Linzu mogu plasirati na Olimpijske igre.