FINALE BE ZA ČETVERAC BEZ Ivani, Josipi, Bruni i Marceli ukupno 8.mjesto u Europi

Kategorija: Veslanje
Napisao/la Nenad Kosović

LUZERN – Poznati švicarski veslački centar  ovog je vikenda domaćim Europskom seniorskom prvenstvu u veslanju. U dresu Hrvatske  reprezentacije prvi su put  u seniorskoj konkurenciji sudjelovale su i Velolučanke sestre Jurković.

Nakon što su prvog dana natjecanja Josipa i Ivana zajedno sa Brunom Milinović i Marcelom Milošević u 'četvercu bez' u svojoj polufinalnoj skupini bile treće, u subotu ih je za ulazak u finale čekao repasaž, u kojem su također bile treće te se nisu uspjele plasirati u A finale. Ispred njih bile su posade Velike Britanije i Rusije ,a iza  Njemačke i Italije.

Danas ujutro u 'B finalu' naše su djevojke stigle druge u vremenu 06.41.83, iza posade Njemačke (06.40.20) ,a ispred Italije (06.46.29) i tako u konačnici zauzele 8.mjesto u Europi. Rezultat je to kojim bi naše cure trebale biti zadovoljne. Bilo im je to prvo senirsko Europsko seniorsko  prvenstvo, bile su tamo jedna od najmlađih posada ,a 'A' Finale im je za malo pobjeglo...

Od naši veslača najbolji rezultat na ovom prvenstvu ostvarili su braća Martin i Valent Sinković osvojivši  zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara !