BEZ IZABELE U NOVI ČETVERAC BEZ Sestre Jurković, Bruna Milinović i Marcela Milošević u novom četvercu

Kategorija: Veslanje
Napisao/la Admin

Izbornik hrvatske veslačke reprezentacije Darko Mikšić odlučio koje će četiri djevojke formirati novi četverac bez kormilara koji će pokušati kvalificirati na Olimpijske igre u Tokiju.

Podsjetimo se , prva ideja bila je da posadu čine sestre Ivana i Josipa Jurković, te Zagrepčanke Bruna Milinović i Izabela Krakić koje su 2017. bile svjetske i europske juniorske prvakinje.

No na regati u Piedilucu cure nisu bile brze koliko se očekivalo, pa je izbornik rasformirao četverac, ubacio u priču još dvije veslačice, Marcelu Milošević i Izabelinu sestru Žanu, te složio tri dvojca. Nakon međusobnih sparinga i utrka pala je odluka da će u novi četverac sestre Jurković, te Bruna Milinović i Marcela Milošević, dok će sestre Krakić sezonu nastaviti u dvojcu.

'Sva su tri dvojca bila tu negdje, ali ovo se nametnulo kao najbolje rješenje ,a a na curama je sada da ispune normu za EP 'rekao je Mikšić prije puta u Plovdiv gdje se za vikend održava prvi Svjetski kup.

Mikšić ide tamo kao trener muškog četverca bez kormilara ( T.Šain, Piton i braća Lončarić) , a Hrvatsku će predstavljati i Damir Martin u samcu, Luka Radonić u lakom samcu, te braća Martin i Valent Sinković u dvojcu 'bez'. (vb)

Tekst objavljen u 'Sportskm Novostima' , 08.svibnja 2019.g.