UOČI SVETOG DUJMA Ošjakovih sedam medalja budućnosti predujma ...

Kategorija: Veslanje
Napisao/la Nenad Kosović

SPLIT- U okviru proslave današnjeg blagdana Svetog Dujma  i proslave Dana Grada,  u Splitu je protekle subote održan prvi ovogodišnji Mini Kup Dalmacije u veslanju.

Među brojnim klubovima iz Dalmacije bio je i velolučki 'Ošjak' koji je sudjelovao sa ukupno šestero natjecatelja. Naravno sve sa mladim veslačkim snagama, novim nadama i sa kojima  se trenutno temelji budućnost  ovog kluba.

Po završetku natjecanja na kojem se veslalo na regatnoj stazi dugoj 500 metara 'ošjakovci' su zbrojili ukupno sedam medalja od čega tri zlata , a tome su dodali i jedan pobjednički pehar .

Zlatnom medaljom okitile su se kadetkinja skifistica Lucija Usmiani , koja je u kombinaciji u paru sa Helenom Glavinom iz makarskog 'Biokova' osvojila zlatnu medalju u dvojcu na pariće. 

Zlato je u velolučku valu donio i dvojac na pariće mlađih juniora Nikola Šeparović i Vito Prižmić.

Srebrnu medalju pak osvojila je pak mlađa kadetkinja u skifu Lucija Marić, te u istoj disciplini mlađi junior Nikola Šeparović.  Odličjem istog sjaja okitili su se članovi 'Ošjakovog' dvojca na pariće mlađe kadetkinje Roza Barčot i Katarina Marinović, dok je broncu dobio  i mlađi junior Vito Prižmić,

Velolučkom klubu pripao je i pehar kao najboljoj veslačkoj ekipi u kategoriji mlađe kadetkinje i kadetkinje.

Velolučke veslačice i veslače trenera Tina Dragojevića za dva tjedna čeka novo natjecanje. Riječ je o 4. po redu regati Kupa Dalmacije koja će se održati u Makarskoj.