VELOLUŠKA RAGATA SVETOG IVANA 'Lovci na medvide' ulovili pobjedu

Kategorija: Veslanje
Napisao/la Admin

VELA LUKA - U organizaciji udruge „Luško lito“  24. lipnja na blagdan sv. Ivana u Veloj Luci je održana tradicionalana veslačka regata u čamcima s četiri veslača i kormilarom – „Ragata sv. Ivana“. Ragata je održana u dvije trke, prva za mlađe veslače i veslačice, a druga za starije veslače. Natjecalo se je osam veslačkih posada u četiri kategorije i dvije drvene barke izvan konkurencije. 

U konkurenciji, na stazi dugoj 3600 metara, veslalo je 40 veslačica i veslača. Pobjednici ragate su posada „Lovci na medvide“ u kojoj su veslali Teo Padovan, Josip Cetinić, Toni Cetinić, Frano Usmiani i kormilar Jakša Cetinić.

Medalje i pehar pobjednika uručio im je Tonko Gugić Bakan, Općinski načelnik. Drugi su do cilja doveslali posada „Lovci na lovce“, u kojoj su veslali Ivan Burmas, Leon Surjan, Antonio Šeparović, Ivan Zlokić i kormilar Marina Valentić. Medalje im je uručio Anito Šeparović, predsjednik VK „Ošjak“. Treći su bili posada „Medvjedići“ u sastavu Stipe Trojanović, Ante Cetinić, Rafael Tabain, Nikola Žuvela i kormilar Mateo Jukica. Medalje im je uručio Nikša Marov, član uprave VK „Ošjak“.

 Izvan konkurencije veslala je posada MATRIB-a u drvenoj barci „Bože pomozi“ i posada barke „Frančeska“. U prvoj trci ragate, veslalo se u tri kategorije. U kategoriji kadeti prvi su bili posada „Butargani črnci“ za koju su veslali Stipe Padovan, Antonio Burmas, Šime Borovina, Ivan Šeparović i kormilar Marin Šeparović. Drugi u kategoriji kadeta bili su posada „Odvezani štropi“ u sastavu Antonio Dragojević, Ivan Oreb, Josip Sirovica, Nikola Bošković i kormilar Duje Prižmić, a treći su bili posada „Macani“ u sastavu Ivan Dragojević, Nikola Šeparović, Josip Dragojević, Ivan Milina i kormilar Mladen Tabain. Prve u kategoriji juniorke bile su posada „Crni biser“ u sastavu Ivana Jurković, Diana Družić, Sandra Schaule, Josipa Jurković i kormilar Marijela Tulić. Prve u kategoriji seniorke bile su posada „Vranac“ u sastavu Tijana Laškarin, Suzana Cetinić, Nikolina Cetinić, Danijela Borovina i kormilar Anita Cetinić. Glavni sudac ragate (na moru) bio je prof. Tino Dragojević, a sudac na cilju Anito Šeparović. Prije početka ragate tradicionalno je isprd crkvice sv. Ivana u Gradini služena sv. Misa. Ragatu je pratio veliki broj domaćih plovila, a uveličala sviranjem po Luškoj vali Narodna glazba Vela Luka na brodu „Mali Muro“. Ragata je privukla i veliki broj posjetitelja, a za sve prisutne na Veloj rivi, članovi „Luškog lita“ djelili su frigane i pečene sardele i vino.

Prenijeto sa web stranice Radio 'Val' Vela Luka    Više fotografija OVDJE