2.REGATA KNEŽA – KORČULA Lađari Stabline 'najstabilniji'! Žrnovski galijoti odustali

Kategorija: Veslanje
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA - Lađarska momčad  'Stabline' iz istoimenog  mjesta nedaleko Ploča pobjednik je 2. Regate Kneža – Korčula. Na stazi dugoj 10 kilometara  , prošlogodišnji brončani ovaj su put bili najbolji i zasluženo osvojili zlatnu medalju, veliki kameni 'pjat makaruni' i novčanu nagradu od deset tisuća kuna  .

 Stablinjani su od starta poveli i gotovo cijelu trku bojevali bitku i odolijevajući  zaveslajima lađara prve momčad  Gusara iz Komina, da bi na kraju , u cilju na žalu korčulanskog Spomenika ušli prvi  Kominskim gusarima, inače višestrukim prvacima Martaona lađa na Nertevi pripalo je srebrna medalja i  sedam tisuća kuna . Treći su pak bili lađari Crnog puta iz Metkovića kojima je pripala brončana mjedalja i pet tisuća kuna.

Veliko iznenađenje napravili su lađari Udruge ' Argo'   iz Bjelovara koji su  nakon dva i pol dana veslanja od Skradina do Korčule  i  odveslanih 205 kilometra, oko podne uplovili u Kneže i spomenutoj kilometraži dodali još 10 korčulanskih kilometara i i osvojili zaista sjajno 4.mjesto. Svaka im čast  !  Peti su bili lađari iz  Vrgorca.

Prošlogodišnji prvi pobjednici  regate naši  Žrnovski galijoti nažalost su morali odustati . Kako saznajemo jednom od galijota je tijekom regate pozlilo , stoga su Žrnovci  dolaskom ispred Korčule morali skrenuti sa regatne staze.  Galijot je  prebačen  u Hitnu službu gdje mu je pružena medicinska pomoć. Osjeća se dobro, a  to je ono najvažnije !  Ovakve situacije i ozljede su  sastavni  dio  sporta i svakog natjecanja . Za naše sjajne Žrnovske galijote biti će sigurni smo to još puno  prilika za radovanje i veselje…

Drugoj korčulanskoj regati  neretvanskih lađa prethodio je  prigodni program u Knežama, gdje su izvučeni startni brojevi i lađe.  Lađare i gledatelje pozdravio je među ostalima i Župan Dubrovačko neretvanski  Nikola Dobroslavić , a blagoslov  regate  i svih njenih sudionika  obavio  je don Božo Baničević. 

 

Neslužbeni poredak  neretvanskih lađa na  2.Regate Kneža – Korčula :   

 01.Stablina , 02. Gusari  -  Komin (prva momčad), 3. Crni put – Metković (1.momčad)  , 04. Argo -Bjelovar, 05. Vrgorac, 06.Gospa Karmelska  -  Krvavac 07. Jerkovac -  Metković, 08. Crni put – Metković  (2. momčad), 09. Crno strik  radnički sin - Zagreb, 10. IV. Gardijska - Zagreb , 11. Gusar -  Komin( druga momčad) ,   Žrnovski galijoti (odustali)

 

 

Oni su drugi pobjednici Lađarske Regate Kneža - Korčula                          Lađari  Stabline 

 

 

 Pobjednička Lađa Stabline  malo prije ulaska u cilj...               Foto:N.Kosović  

 Uskoro i ostale  fotografije...