NAKON RIJEKE VUKE RIJEKA 'Kapekašići' na Prvenstvu Hrvatske za mlađe nade

Kategorija: Vaterpolo
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA - Bazen na riječkoj ' Kantridi' slijedeća će četiri dana biti domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske za najmlađu natjecateljsku kategoriji  - 'mlađe nade' vaterpoliste rođene 2008.g. i mlađe

Nakon što su prije dva tjedna sa velikim dijelom ove momčad  (čak njih 13 igrača) igrali u gradu na rijeci Vuki završnicu Kupa Hrvatske za nade  i među starijim od sebe osvojili 16.mjesto, ambicije malih vaterpolist na ovom  njihovom uzrastu baš namijenjenom natjecanju puno su veće nego u Vukovaru. Kup je zapravo bila i priprema za ovo što ih sada čeka...

U Rijeci će sudjelovati ukupno 17 vaterpolo momčadi  koje su podijeljene u četiri Skupine, u tri sa  četiri i jedna sa pet sudionika.

KPK je u  Skupini B u kojoj su još OVK POŠK, Solaris i Barakudice.

U Skupini A su  Primorje EB, Jug CO, Opatija, Gusar  Mlini i Zagreb, u Skupini C su HAVK Madost,  Mornar BS,  ZPK i Cavtat, dok su u Skupini D Jadran Split, Medveščak, Zadar 1952 i Osijek.

Natjecanje počinje već danas , a za KPK sutra, u četvrtak ujutro kada ih u 10.40 sati čeka prvi protivnik  vršnjaci splitskog OVK POŠK-a. Poslijepodne im slijede Barakudice (18.00) ,a u petak ujutro zadnja utakmica kupine protiv šibenskog Solraisa (11.10).

Od petka poslijepodne pa sve do nedjelje ujutro igraju se utakmice za plasman

Sa svojim trenerima  Lovorom  Lozicom  i Marjanom Kosovićem u Rijeku su jutros otputovali: Ivan Barčot (vratar), Mislav Čale, Špiro Brčić, Ante Farac, Vinko Botica, Stipe Borovina, Bonne Ray, Bartol Kokanović, Duje Bissako, Luka Brkić, Lovro Jurjević, Nino Fider, Nikola Franulović, Marko Prskalo.