OD VODENOG SVIJETA BIT ĆE VATERPOLO CVIJETA U tri utakmice međusobno igrali mlađi kadeti Trpnja, Vela Luke i KPK-a

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 10 Kolovoz 2019 Objavljeno: 10 Kolovoz 2019
Napisao/la Nenad Kosović

VELA LUKA / KORČULA  - Nastavljena  su natjecanja u županijskim vaterpolo ligama za mlađe uzraste.Nama najzanimljivije utakmice u kojim su se međusobno sastali mladi vaterpolisti klubova sa našeg područja odigrane su ovog tjedna u natjecanju mlađih kadeta.

U Veloj Luci je u nedjelju navečer gostovao KPK i pobijedio domaćina rezultatom 12:10.  Za Korčulane strijelci su bili  Duje Bissako 5, Mislav Čale 4, Špiro Brčić 2  i Davor Goleš 1. Za Velolučane strijelci su pak bili Vid Borovina 5, Teo Farčić 2, Stipe  Borovina 1, Antea Stipković 1 i Bone L.Ray  1.

U utorak su na istom mjestu na plivalištu u Veloj Luci i u  okviru istog natjecanja gostovali su mlađi kadetiTrpnja. Velolučani su pobijedili rezultatom17:6.

 Važnije od rezultatau obje utakmice je činjenica da projekt ' Vodeni svijet kroz sat tjelesne i zdravstvene kulture' pokrenut  u Korčulanskom plivačkom klubu u cilju promidžbe vaterpola i plivanja i ostalim mjestima otoka Korčule i Pelješca 'bere' prve konkretne rezultate...

 Tako je u obje utakmice velolučkim redovima zaigralo je više igrača/igračica koji zimi na Gojkovom bazenu treniraju pod paskom kapekaških trenera i igraju  službene utakmice za KPK- (Vid Borovina,  Bonne L.Ray, Stipe Borovina, Nikola Franulovic, Marko Prskalo, Katarina Oreb, Ivan Žanetic, Vito Andreis   - Karlo Milovčić (Trpanj).

U četvrtak pak u Korčuli kapekaši su ugostili Trpanjce i pobijedili 26:2.  U  momčadi trenera Marjana Kosović i pomoćnika Lovora Lozice najefikasniji je bio Ante Farac sa 5 golova, potom Mislav Čale 3, Igor Krstulović 3, Duje Bissako 2, Borna Ančić 2, Vid Nazifovski 2, te Lovro Jurjević, Luka Brkić, Roko Tasovac, Ivan Dreno, Davor Goleš , Niko Krkeljaš , Špiro Brčić, Borna Bissako i Vinko Botica 1.  Za Trpanjce golove su dali  Mateo Matković i KarloMilovčić.

U prilog prednje rečenom o prvim učincima Projekta 'Vodeni svijet...' ide i činjenica da je u momčadi kapekaških mlađih kadeta pored toga što je dobar dio igrača za  županijsko natjecanja raspodijeljen u Vaterpolo klubu 'Vela Luka' , na ovoj utakmici  u zapisniku bilo i igralo ukupno  17 mladih korčulanskih vaterpolista!

Naslovnica: Detalj sa utakmice mlađih kadeta KPK - Trpanj 

Snimio  N.Kosović

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8799176