BUDVA - TRI POBJEDE I PORAZA DVA Domagoju i Marinu bronca … Hrvatskoj U-15 reprezentaciji 3.mjesto na 'Montenegro kupu'

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 07 Srpanj 2019 Objavljeno: 07 Srpanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

BUDVA -  Dvojica 'kapekaša' protekla su  tri dana  igrala za U-15 vaterpolo reprezentaciju Hrvatske na jakom  Međunarodnom turniru 'Montengro Kup 2019' u Budvi na kojem su još igrale  kadetske reprezentacije Nizozemske, Srbije, Sjedinjenih Američkih Država, Italije i domaćin turnira Crna Gora

Izabranici trenera Denisa Šupe turnir su završili na 3.mjestu, ostvarivši učinkom od tri pobjede i dva poraza.

U četvrtak prvog dana turnira poraženi su od Crne Gore (12:17) , potom su u petak odigrali dvije utakmice i ostvarili dvije pobjede SAD (14:6) i Nizozemsku (11:9).

U subotu su pak  u srazu sa Srbijom doživjeli visok poraz (5:12) , da bi danas ujutro, zadnjeg dana turnira deklasirali Italiju (13:3).

Član naše reprezentacijeRobert Stojanac najbolji je strijelac turnira.

Kapicu hrvatske reprezentacije na ovom  turnira u pet jebutakmica navlačio Domagoj Čale i pritom postigao četiri gola, a u dvije utakmice igrao je  Marin Čumbelić. Treći 'kapekaš'  član U-15 reprezentacije Hrvatske Toni Mozara zbog ozljede nije igrao na turniru u Budvi.

Pobjednik turnira je U-15 reprezentacija Srbije, druga je Crna Gora.

Nakon Budve U-15 Reprezentacija Hrvatske putuje na pripreme u Nikšiću, a potom im slijedi turnir u Napolju, te najvažnija ovogodišnja akcija - Europsko prvenstvo od 21. do 28.srpnja u Bugarskoj.

Foto Naslovnice: Vaterpolo i Plivački savez Crne Gore