REFULIMA IPAK JAČI OD JADRANA Kapekaši krenuli pobjedom 8:7

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 13 Lipanj 2019 Objavljeno: 13 Lipanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA – Nama najvažnija vijest prvog dana Završnice Kupa Hrvatske za mlađe juniore koje se igra na Gojkovom bazenu stigla je na kraju programa. KPK je u uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici pobijedio  splitskog Jadrana i upisao iznimno važne bodove.  Protiv jako dobrog protivnik pobjeda je izborena teško, u zadnjoj četvrtini utakmice...

Odlično otvaranje mladića trenera Emila  Nikolića i pomoćnika Marjana Kosovića i odmah na startu  vodstvo 4:1. No potom je uslijedilo  prizemljenje' u kojem su Splićani preokrenuli rezultat u svoju korist 'refulom' od 4:0,  poveli  5:4,  imali potom vodstvo 6:5, da bi se i vodstvom Splićana  7:6  ušlo u zadnju četvrtinu.  Zadnja dionica utakmice opet je bila u znaku kapekaša, ovaj put novi njihov 'reful ' sličan onome na startu utakmice u kojem su dali dva gola ,a nisu primili nijednoga za konačnih -  8:7.

Golove za KPK postigli su Mozara 3, Duhović , Antunović , Tedeschi, Čumbelić i Čale po jedan. Vratar Botica opet odličan 11 njegovih obrana , a posebno su vrijedne bile one u završnici utakmice kada se 'lomio' rezultat.

Strijelci za momčad Jadrana koju vodi trener Boris Popović bili su   Kaliterna 3, te po jedan Stojanac, Bučan, Kaurloto i Vodopivec. Odličan je također bio i njihov vratar Đula sa 13 obrana.

Sutra u prijepodnevnom dijelu igraju se utakmice 2.kola.KPK sa početkom u 12.40  igra protiv splitskog Mornara BS, a navečer u 20.40 zadnja  je utakmica Skupine protiv  Primorja EB.

Druga utakmica Skupine B potvrdila je procjene da je puno 'jača'nego Skupina A.  U utamici Primorja EB -  Mornar BS koja je prethodila kapekaškoj gledali smo većim dijelom izjednačenu utakmicu. U zadnju četvrtinu ušlo se neriješeno , ali su Riječani u toj zadnjoj dionici uspjeli doći do pobjede, uz napomenu da 'bankari'  nisu iskoristili četiri peterca!

Rezultati danas odigranih utakmica: Jug CO  - Zadar 1952  12:5, Galeb MR – HAVK Mladost 2:17, Primorje EB – Mornar BS 8:6, Jadran Split - KPK 7:8 (2:4,3:1,2:1,0:2)  

Naslovnica: Toni Mozara , tri gola protiv Jadrana 

Snimio: N.Kosović 

USKORO VIŠE FOTOGRAFIJA