PROJEKT ERASMUS Mladi vaterpolisti Bremena stižu na Kapeka…

Kategorija: Vaterpolo
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA - U okviru Programa   'Erasmus'  Plivački, vaterpolo i triatlon klub iz njemačkog grada Bremena ovih će dana boraviti u Korčuli.Bremenski klub naime u taj progarm Evropske unije prijavio je projekt pod nazivom "Jugend in aktion",  u kojem će mu partner biti naš  KPK

 .  

- Projekt je zamišljen kao europsko partnerstvo kroz sport, a glavna aktivnost je međusobna razmjena djece u sportu,  u ovom slučaju u vaterpolu,  uz zajedničko druženje i učenje o našoj, odnosno njemačkoj kulturi  - rekla nam je Vinka Lozica članica Izvršnog odbora KPK-a.

Prva dogovorena aktivnost planirana je  od 20. kolovoza do 1. rujna 2015.g.  u Korčulu  gdje stiže grupa od 13 vaterpolista, 2 vaterpolistice (godišta od 1996. do 2002.) i jedan trener.

  - Ovim putem se zahvaljujemo roditeljima što uvijek spremno i sa zadovoljstvom sudjeluju u ovakvim razmjenama te se veselimo uzvratnom posjetu u Bremenu– dodala je Vinka. 

Program 'Erasmus ' obuhvaća europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja i osposobljavanja mladih . Istim će se zamijeniti dosadašnjih sedam  programa iz različitih domena aktivnosti mladih, a prvi put se podržavaju aktivnosti mladih na području sporta.

Sedmogodišnji program imati će inače budžet od 14.7 milijardi eura, št oje povećanje od  čak  40 posto u odnosu na dosadašnje programske budžete.

 

Foto:N.Kosović