Bravo 'kapekašići'! Protiv Galeba 7 : 7 za finalni turnir PH-e sa još 7 iz vaterpolo elite !

Kategorija: Vaterpolo
Napisao/la Ante Žanetić

MAKARSKA -  Mlađi kadeti KPK-a e iz Makarskesu se  vratili doma pjevajući... Pjesma se orila a imala je i zašto.  Druga kvalifikacijska utakmica za završni turnir Prvenstva Hrvatske  između domaćina Galeba iz Makarske i KPK završila je bez pobjednika 7 : 7 ( 3:2, 1:2, 2:0, 1:3 ).

 Neriješenim rezultatom u Makarskoj protiv vršnjak Galeba kapekaši su završno rezervirali svoje mjesto među osam najboljih hrvatskih klubova u kategoriji mlađi kadeti i time ostvarili fantastičan uspjeh.  Prvi put od kada je Hrvatske države,  a to je prva je to generacija vaterpolista koji su počeli trenirati u novom zatvorenom bazenu. Oni i njihovi treneri Vili Mladinić  i Marinko  Bojić s pravom mogu biti ponosni  zbog ovog plasmana među vaterpolsku elitu. Veliki i uporni rad  se isplatio. Bravo!

Utakmica je bila teška,tvrda, prava kvalifikacijska. Kapekaši  su u utakmicu ušli pomalo zbunjeno a domaći žestoko, 'na nož'. Uspjeli su se oduprijeti pritisku te razultat držati pod kontrolom. Vidjelo se da su    bolje fizički pripremljeni te je zadnja četvrtina mogla završiti sa još kojim golom na našem kontu. Uz odličnog  vratara Davora Skokandića treba izdvojiti i Vinka Radovanovića koji je uz dva postignuta gola izborio i tri peterca. 

Slijedeći tjedan dakle mlađe kadete KPK-a očekuje ih u Dubrovniku, od četvrtak ( 19.02. ) do nedjelje (22.02. ) borba za plasman.  Momčadi su  podijeljene u dvije grupe: Mornar BS, Mladost, Zadar i KPK  te Jug CO, Primorje, Medveščak i POŠK. Prvu utakmicu KPK igra u četvrtak protiv Mornar BS.

KPK: D.Skokandić, M. Duhović ( 1 ),V.Radovanović ( 2 ), I.Đivanović , H.Žuvela ( 1 ), F.Pecotić ( 1 ), M.Šegedin ( 1 ), Frano Filippi, Petar Tedeschi , Beris Peručić , Domagoj Čale , Franko Fabris ( 1 ), Andrija Botica,Toni Mozara .

 

 

Mlađi kadeti KPK-a                                                             Snimio: A. Žanetić