Mlađim kadetima smiješi se finale … Šest razlike za revanš ! KPK – Galeb MR 14 : 8

Kategorija: Vaterpolo
Napisao/la Ante Žanetić

KORČULA -  Mlađi kadeti KPK igrali su u Korčuli prvu kvalifikacijsku utakmicu za plasman na završni turnir Prvenstva Hrvatske protiv  Galeba iz Makarske i zasluženo pobijedili sa 14: 8 ( 5:2, 4:1, 3:3, 2:2 ).

KPK: D.Skokandić, M. Duhović,V.Radovanović ( 2 ), I.Đivanović , H.Žuvela ( 1 ), F.Pecotić, M.Šegedin ( 1 ), Frano Filippi, Petar Tedeschi , Beris Peručić ( 3 ), Domagoj Čale ( 1 ), Franko Fabris ( 4 ), Andrija Botica,Toni Mozara ( 2 ).

KPK je u prve dvije četvrtine odigravši čvrsti presing zbunio Makarane te na poluvrijeme otišao sa velikih i zasluženih  9 : 3. Drugo poluvrijeme  je bilo potpuno ravnopravno te  na kraju za sutrašnji uzvrat imamo lijepu prednost od 6 golova. Kod kapekaša dominantan je bio Franko Fabris te uz njega izdvajamo izvrsne Berisa  Peručića  i Tonija  Mozaru. S obzirom na važnost utakmice treba pohvaliti i ostatak ekipu zbog velike borbe i zajedništva. Svatko je dao svoj puni doprinos pobjedi, u utakmici punoj lijepih poteza. Bilo ih je nešto više na našoj strani ali oprez!  Galeb ima solidnu momčad  i bez obzira na današnji rezultat u sutrašnjoj utakmici neće biti nimalo lako. Ipak su to mladi dječaci kod kojih su oscilacije moguće. Treba ostati hladne glave i u utakmicu ući kao da smo bez prednosti.

Galeb je u prethodnom dijelu natjecanja zauzeo četvrto mjesto u splitskoj skupini iza Mornara, Zadra i POŠK-a a ispred Šibenika, Jadrana i Adriatica dok je KPK u dubrovačkoj skupini izgubio od Jug CO. Već sutra 14.veljače ( subota ) s početkom u 13,00 sati u Makarskoj se igra druga utakmica njihovog  razigravanja. Bolji nakon ove dvije utakmice plasirat će se među 8 najboljih ekipa u Hrvatskoj i igrati od 19. veljače do 22. veljače u Dubrovniku na završnom turniru za prvaka Hrvatske. Sretno kapekaši !

 

 

Marinko Bojić vodio je mlađe kadete protiv Galeba                       Foto. N.Kosović