GLAVOČ UDIČARENJA MOĆ Klub iz malog Trstenika ima U-16 reprezentativca i prvog licenciranog trenera udičarenja u našoj županiji!

Kategorija: Sportski ribolov
Napisao/la SRD 'Glavoč' - Trstenik

]TRSTENIK – ŠRD  'Glavoč' iz Trstenika završilo je do sada najuspješniju sezonu na natjecanjima športskog ribolova. 

Prvo je Ivan Bezek u kategoriji seniora štapom iz brodice na Županijskom natjecanju osvojio 1.mjesto drugu godinu zaredom,  a u paru sa Brunom Marketom  1.mjesto momčadski.

Potom je Bruno Market također drugu godinu zaredom osvojio 2.mjesto na  Županijskom natjecanju štapom s obale da bi i Marin Market drugu godinu zaredom osvojio 1.mjesto u kategoriji juniora U-16 štapom s obale.

U prvom redu zbog financijske situacije kao i još  nekih nepredviđenih okolnosti  klub je odustao od nastupa na  Međužupanijskim natjecanjima za Ivana Bezeka i Bruna Marketa, te se odlučio  se za financiranje 13-ogodišnjeg natjecatelja na Međužupanijskom i Državnom natjecanje, na kojima je  Marin Market,  nakon prošlogodišnjeg 6. mjesta  na  državnom natjecanju ove godine osvojio 8.mjesto.

 Budući da su dva člana reprezentacije U-16 zbog godina prešli u kategoriju juniora U-21 Marin je pozvan  u  Državnu reprezentaciju juniora U-16 za 2019. godinu i braniti će boje Hrvatske na Europskom i Svjetskom prvenstvu u jesen 2019. Datumi i mjesta održavanja još nisu objavljeni. Pritom treba naglasiti da je Marin Market   'izdanak' Škole udičarenja za djecu koju je  u kolovozu 2014.g. pokrenuo klub iz Trstenika, a  koju je polazilo dvadesetdvoje polaznika. 

Uz  Marina veliki uspjeh je uz sve financijske poteškoće ostvario i njegov trener ing. Branko Džajić koji je na Sportskom učilištu Zagreb,  kao prvi i jedini iz Dubrovačko-neretvanske županije završio trenersku školu i postao licencirani trener udičarenja.

Foto Naslovnice i u Galeriji slika - Marin Market ,  velika je nada SRD' Glavoč' iz  Trstenika 

FOTO SRD ' Glavoč' -  Trstenik