U KUPU KANJCA NAJMANJE BILO KANJCA Ulovljeno 17 kg ribe ! Vanji Pecotiću i Antunu Mihočeviću prva mjesta, Jakovu Bakariću dva 2.mjesta

Kategorija: Sportski ribolov
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA -  U organizaciji Športskog ribolovnog društava 'Kanjac' održan je ove nedjelje  'Kup Kanjca' u ribanju iz brodice. Mjesto natjecanja bio je akvatorij  Badija-Majsan-Sestrice -Sutvara i Bisače,a za  dvanaest  sportskih ribolovaca  glavni cilj je bio uloviti najvećeg kanjca i najveću ribu.

 Da je 'arija' za ribolov bila dobra potvrđuje i više od 17 kg ribe koja se izmjerila nakon natjecanja. Doduše težinski i brojem najmanje je bilo kanjaca, a prevladavali arbuni, pa picevi , fratri, pokoji pagarčić, draganje…Uglavnom i kvantitativno i kvalitativno bilo je itekako materijala za  dobru 'lešadu' i  'gradeladu'  pripremljenima nakon natjecanja  u klupskim prostorijama ŠRD 'Kanjac'. Kako saznajemo ' lešada' se sastojala od čak 12 vrsta ribe !

U kategoriji 'najveći težinski  ulovljeni kanjac' pobjednik je Vanja Pecotić koji je ulovio primjerak  težak  92 grama. Drugo mjesto pripalo je Jakovu Bakariću (88 grama), a treće Mladenu Foretiću (87 grama).

U kategoriji 'najveća težinski ulovljene riba'  najbolji je bio Anton Mihočević koji je ulovio draganju težine 481 grama. Drugo mjesto i u ovoj kategoriji pripalo je Jakovu Bakariću sa picom od 310 grama, dok je treći Nikola Mihočević sa arbunom od 303 grama.  Sa dva druga mjesta mladi Jakov Bakarić opet je bio najuspješniji natjecatelj . Pravo sudjelovanja u  natjecanju mali su isključivo  registrirani  članovi Udruge, a treba svakako naomenuti da su se stariji dobitnici odrekli nagrade ( bon za ribički pribor)  u korist  mlađih članova kluba.

Za ješku nije bilo ograničenja , dakle po želji natjecatelja, iako…

' Ovaj su se put kao najbolja pokazala pileća prsa , a  koristila se i ostala standardna ješka, dakle gavuni, lignje , kozice ...' rekao nam je tajnik ŠRD 'Kanjac' Joško Rađa dodajući da je kompletno natjecanje prošlo u  najboljem redu. Iznimno su zadovoljni , kako brojem natjecatelja, a posebice sveukupni ulovom od preko 17 kg ribe. Podsjetimo se prošle godine na istom je natjecanju bila je  skoro pa duplo manja 'peškada' -  oko 9 kilograma.

Fotofrafije 'Post natjecateljske aktivmosti' napravio  Antonio Sansović