ODRŽANA 2.LIGNJALIJADA NAKON KOJE NIJE BILO GLADA Pobjednici Andrej Botica i Ivan Silić 'Raša' FOTO

Kategorija: Sportski ribolov
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA - Još prošle godine kada je prvi put organizirana korčulanska 'Lignjalijada' , njeni organizatori , među njima u ovakvim i sličnim prigodama uvijek nazočni Dražen Bakarić 'Baka' proglasili su je – tradicionalnom ...

A shodno toj jednogodišnjoj 'tradiciji' sinoćse  ponovila , ali ovaj put sa dvostruko više sudionika,  sportskih ribiča koji su se natjecali se u ulovu – liganja.

 Čak 31 plovilo sa dvočlanim posadama naoružanima tunjama i peškafondimo otisnulo se jučer u 14.00 sati kako bi  'hvatalo poste' od , u nas ipak najcjenjenijeg  glavonožaca .

Ograničenja nije bilo, Pelješki kanal i uzduž i poprijeko svima je  bio na raspolaganju za varanje liganja, ne i njihovih srodnika hobotnica i sipa koje nisu važile.  Službeno vaganje  bilo je zakazano  točno u 20.30 , na Zogu od buća Svetog Antuna... Tko je do te ure došao došao , a tko nije ili je stigao kasnije nije ušao u  konkurenciju za vrijedne nagrade,ali je svojim ulovom itekako bio  dobrodošao za ono 'post festum' događanje – gradelama i druženju...

A bila je to prava 'Fešta od liganja' – ukupno ih ulovljeno 83 komada , za koje na kraju vaga pokazala– 15.27 kg!  Sužbenim vaganje iznjedrilo je i nagrađene  a oni su :

1.mjesto – Andrej Botica i Ivan Silić 'Raša'14 komada  liganja ( bon 1000 kn u prodavaonici 'Orka'  +poklon paket DTD)

2.mjesto – Željko Cvitanović i Roko Poša - 9 komada  (večera  za 4 osobe u Konobi 'Belin' + poklon paket DTD)

3.mjesto -  Roko Risteski i Zvone Đula  - 8 komada  (Večera za 2 osobe u Pizzeriji 'Pape' + poklon DTD

Najveću ulovljenu lignju  ( 490 grama ) ulovili su Andrej Botica i Ivan Silić 'Raša'  (bon 500 kn poklon bon u  Orke) ,a specijalnu nagradu , za najmanju ulovljenu  lignju dobili su Damir Sardelić i Stipe Ćenan  (bon 500 kn Orka)  .

FOTO: N.Kosović