'RIBA' JAČI OD 'SCILA I HARIDBA' Domagoj Jakopović plivanjem povezao otoke Mljet i Korčulu FOTO

Kategorija: Plivanje
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA - Jutros oko 10 sati doplivao je u plićak plaže 'Banje', a još  jučer Domagoj Jakopović 'Riba' je u doista nemogućim uvjetima za plivanje, po buri i valovima, uz nekoliko skretanja sa rute ipak uspio preplivati od otoka Mljeta i Korčule i negdje oko podne stići do Rta Ražnjić.

Time je odradio najdužu i najzahtjevniju dionicu svog ovogodišnjeg projekta u kojem će povezati 17 hrvatskih otoka.

Na plaži 'Banje', u neposrednoj blizini Plivališta 'KPK'   'Ribu' su jutros dočekali i ogromni pljeskom pozdravili brojni Korčulani i njihovi turisti, ponajviše djeca

Dio njih, među njima i plivačka ekipa KPK-a sa svojim trenerom, trostrukim olimpijcem Marijom Todorovićem doplivali su zajedno sa 'Ribom', a članovi Udruge 'Korčulanske pjatance' uz pomoć brojnih sponzora organizira li su mu doček, uz prigodni program i okrjepu.

Na svoju veliku radost Domagoj je potom odgovarao na brojna zanimljiva pitanja okupljene djece. Jer to je zapravo i glavni cilj njegova projekta  -  podići svijest o važnosti vremena koje roditelji kroz sport i učenje provode s djecom, razvijati i poticati dječju radoznalost, njihov istraživački duh, kroz igre i aktivnosti djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

 'Znali smo da će to biti najzahtjevnija dionica, ali po buri od 24 čvora i valovima mjestimično preko dva metra, snažnim 'kurentom' bilo je malo reći -  pakleno! Hvala Lumbardi, Korčuli, svima koji su mi pomogli i pomažu mi u projektu' rekao je 'pored ostalog na Radio Korčuli, u emisiji 'Ko žena' dodajući, kako mu je u svemu velika podrška Ivan Jurić, vaterpolist iz Dubrovnika.

'U do sada odrađenim dionicama Ivan mi je u svemu bio ne samo logistička, već i velika potpora u moru. Stalno mi pravi društvo i pliva sa mnom, jednostavno postao mi je  - kao brat!'

Domagoj je od prošle subote inače odradio pet od sedamnaest planiranih dionica i plivanjem već povezao otoke Koločep, Lopud, Šipan, Mljet i Korčulu.

Nakon Lumbarde i Korčule 'Riba' će svoj dvodnevni odmor na našem otoku  provesti u uvali Gradina kraj Vela Luke gdje ima obiteljsku kuću

U nedjelju ujutro će krenuti iz Brne i plivajući povezati otok Korčulu i Lastovo. Potom kani  na isti načun  spojiti još otoke Prežbu, Šćedro, Hvar, Vis, Biševo, Brač, Šoltu, Drvenik Veli, Drvenik Mali i Čiovo gdje 30.srpnja završava ovogodišnji, prvi dio  njegova hrabrog pothvata. Ostala  33 hrvatska nastanjena otoka 'Riba' planira povezati u dvije etape idućih godina.

Tekst: Nenad Kosović

Foto u Galeriji slika Gordana Šuperak i Vinka Lozica

.