KOLAJNE ZLATNE Osvojile Hana, Laura i Andrea … U 10 medalja KPK-a i šest muških srebrnih sa natjecanja Otvorene Splitske lige

Kategorija: Plivanje
Napisao/la Nenad Kosović

SPLIT – Tri zlata, šest srebra i jedna bronca …Današnji je to učinak mladih kapekaških plivačica i plivača u natjecanju Otvorene Splitske lige kojeg organiziraju splitski plivački klubovi.

' Riječ je o natjecanju koje se trebalo održati još i siječnju, no zbog raznoraznih razloga održano je tek sada kao zadnje natjecanje Otvorene Splitske lige u 25 metarskom  bazenu. Slijedeći vikend pauziramo , a onda bi za dva tjedna trebali sudjelovati također u Otvorenoj Splitskoj ligi, ali u prvom natjecanju u 50 metarskom bazenu ' izvijestio nas je glavni plivački trener KPK-a Mario Todorović, koji je zajedno sa trenericom Lizom Belić na Poljudu vodio kapekaške plivačke kapice.

Najuspješnije su pak među njima bile Hana Muminagić sa jednim zlatom i jednim srebrom , Laura Milina sa zlatom i broncom, te Andrea Sessa sa jednom zlatnom medaljom. Sa tri osvojena srebra ovaj su put i plivači u muškoj konkurenciji dali svoj doprinos kapekaškoj riznici medalja …

'Uz osvojenih deset medalja naše plivačice i plivači isplivali su i nekoliko novih  osobnih rekordi, te ostvarili puno plasmana od četvrtog do desetog mjesta' dodao je Todorović.

Kapekaški osvajači medalja su :
Andrea Sessa - na 25m noge kraul.
Igor Favro - srebrni na 25m noge kraul.
Laura Milina - zlatna na 50m leptir i brončana na 50m slobodno.
Hana Muminagić - zlatna na 100m leđno i srebrna na 50m slobodno.
Nikola Mušić - srebrni na 25m leptir i 50m slobodno.
Andrej Šain - srebrni na 100m leđno.
Antea Andrijić - srebrna na 50m leptir i 4. mjesto na 50m slobodno.

Za plivačku ekipu KPK još su plivali i Karla Drušković, Mia Favro, Petra Pranjić, Ivan Silić, Ante Marinović, Ivan Šeparović i  Alen Grbin.

Foto: Korčulanski plivački klub