NAJBOLJA DVOJICA DARKO I IVICA Kostelić i Prižmić pobjednici regate za dvojce 'La Duecento per due'... Darko: Revanš je uspio!

Kategorija: Jedrenje
Napisao/la Nenad Kosović

OREBIĆ - 'La Duecento per due" je naš! Regata je bila iscrpljujuća zbog puno promjena vjetra, nevera, pljuskova i hladnoće, ali 'Prižma' i ja odlazimo zadovoljni. Pobjednici smo u realnom vremenu, ispred lokalnog favorita 'Green Challenge Team - Class 40' . Imamo dva slična broda i bio je to neizvjestan dvoboj', napisao je na svom profilu  Ivica Kostelić nakon prošlog tjedna održane poznate talijanske regate dvojaca, u kojem nekadašnja svjetska skijaška zvijezda na svom brodu 'Full od life Ola' u duetu sa Darkom Prižmićem ponijela pobjednički pehar.

Prije par dana smo pak u Pelješkom kanala dočekali povratak našeg Orebićanina Darka Prižmića. Poznatog hrvatskog jedriličara uhvatili smo konačno da nije u pokretu. Ako se to uopće može tako kazati za njegovih dan- dva odmora u Orebiću prije novog jedrenja i odlaska u Grčku...I naravno prozborili 'rič-dvi' o regati u Sjevernom Jadranu u kojoj je zajedno sa Ivicom  ponio pobjednički pehar...

'Prošle godine bili smo drugi. Sada smo otišli tamo da se prošlogodišnjim pobjednicima revanširamo i revanš je – uspio! Nije bilo lako, jako zahtjevno natjecanje'

 Ove godine prognostičari su predviđali  orkansku buru  kaže nam Darko. Organizatori su stoga nešto skratili rutu. Startalo je što posada što dvojaca  75 brodova. Trebalo se jedriti od Caorlea do našeg Suska , ali se jedrilo do našeg otočića - svjetionika Porer smještenog na jugozapadn od istarskog poluotoka i  i nazad na 'Talijansku čizmu '.

'Ruta duga oko 160 nautičkih milja, dakle četrdesetak manje u odnosu na prošlu godinu. Zbog čestih i ekstremnih mijenjanja vremenskih prilika jedrenje iziskivalo puno truda , umješnosti i iskustva. Stalno smo morali nešto čas spuštati, čas podizati, podešavati , no isplatilo se ... Na kraju smo eto  Ivica i ja proslavili pobjedu u konkurenciji dvojaca'.

Darko je pun hvale za nekada čuvenog skijaša i novopečenog strastvenog jedriličara ...

' Ivica je odličan, uporan, nikad se ne predaje, baš  onakav kakav je bio u skijanju. Planira sa svojim brodom odraditi još nekoliko regata u Mediteranu, potom će u Atlantik, za koji je zapravo 'Full of Ola' i napravljen. Nažalost zbog obaveza neću moći s njim', rekao nam je stari orebićki jedriličarski vuk.

Nije stigao na nedavnu proslavu 40-godina matičnog kluba PŠU' Pelješka a jedra', od kojeg je, usput rečeno, što se bavljenja  jedrenjem tiče i – stariji !

' ve godine je 45 godina da sam u jedrenju' povjerio nam se  55-godišnji Prižmić dodajući da ne odustaje i da mu još ni 'na kraj pameti' nije odreći se druženja sa plavim prostranstvima i uživanja u škripi jedara i jarbola...

Otkrio nam je i jednu ekskluzivu ...

'Upravo na 'suhom' spreman moju 'Silvanu' za Maltu, za ono poznato svjetsko natjecanja 'Rolex kup' na jesen. Idemo istom ekipom koja je proteklih godina činila posadu na 'Munjeku F' vlasnika Duška Tomića. Sa 'Silvanom' koja je za cca 1.5 metara kraća trebalo bi biti lakše i manje zahtjevno. 'Silvana' je istina skroz regatni brod , ali je  boljeg premjera, komotnija i komfornija za posadu'..

Do tada Darko će naravno biti na moru negdje među grčkim otocima. Takav je mu je kad je more u pitanju - životni 'horoskop' ... Jednako kao onaj kada nije na moru i kada je često u akcijama kao pripadnik Hrvatske Gorske službe spašavanja.

Tema sa Darkom za jednu drugačiju ali jednako zanimljiva priču...

 
Foto : Ivica Kostelić  i 'Circolo Nautico Porto Santa Margherita'