87.MRDUJA Malo sunce 5. od 12 u 6.skupini ... Mornarev 'Mornar Molo Longo' sa Tončom Stipanovićem pobjednik

Kategorija: Jedrenje
Napisao/la Nenad Kosović

SPLIT - Pobjedom krstaša ' Mornar Molo Longo' jučer je završila 87. Mrdujska regate krstaša.  Posada na čelu sa kormilarom Tončem Stipanovićem iz JK' Mornar' rutu od Splita pa oko otočića Mrduja te nazad podno splitskog Sustipana u dužini 22 nautičke milje projedrila je za 3 sata i 6 minuta .

 Drugo mjesto pripalo je  krstašu 'Polet' sa kormilarom  Nikolom Deškovićem  članovima JK 'Labud' inače organizatoru ove jedriličarske manifestacije, dok je 3.mjesto pripalo prošlogodišnjim pobjednicima krstašu  'Tutta Trieste 2' sa kormilarom Milošom Radonjićem iz JK 'Lahor' iz  Kotora.

Među  146 krstaša obzirom na dužinu podijeljenih po skupinama koji su ove godine startali na ovoj našoj najstarijoj i najmasovnijoj jedriličarskoj regati bila je i posada  8.39 m dugog krstaša 'Malo Sunce' iz  PŠU 'Peliška jedra 'Orebić. U svojoj 6. Skupini , među 12 krstaša 'Malo sunce'   sa kormilarom Zdravkom Šabićem i posadom u kojoj su bili još Vedrana Polić,Tonko Puljiz, Petra Lučić i Šoltanin Toma u konačnom je plasmanu zauzelo 5.mjesto, a  u ukupnom poretku 64.mjesto. Pobjednik ove skupine bio je inače krstaš 'Nora' splitskog 'Labuda' sa kormilarom Serđom Stubnjarom.

 87.Mrdujska regata trebala se inačejedriti u subotu ali se zbog jake bure ipak jedrilo u nedjelju po laganom maestralu...