A JOJ SEMAFORE ŠTO NE DAŠ KORČULANSKI GOL FORE...Na kraju ipak svakome po bod… Korčula – Vodice 27:27

Kategorija: Muški rukomet
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA - Zanimljivu i do kraja neizvijesnu utakmicu gledali smo danas Pod Balonom, u ogledu rukometaša 'Korčule' i 'Vodica'. Na kraju neriješeno, svakome po bod , što je možda i najpravedniji ishod utakmice odigrane u okviru 7.kola 2.HRL-jug.

Prvo poluvrijeme naizmjenično vodstvo i jednih i drugih, u kojem su 'Verajine trupe' u nekoliko navrata imale i dva razlike.  Iskusni i kvalitetni  gosti na odmor su ipak otišli sa golom prednosti (13:14) koju su pak gotovo tijekom cijelog drugog poluvremena održavali. U nekoliko navrata prednost gostiju bila je i tri razlike, zadnju takvu ubilježili smo u 54. minuti (22:25) , a onda su se korčulanski rukometaši  'pokrenuli'  kada je bilo najpotrebnije i kada im je bilo najteže.

U tih zadnjih pet minuta u četiri minuta su imali igrača manje, ali su odigrali kao u transu. Stigli su protivničku prednost i čak u zadnjim trenucima imali kontru za pobjedu, ali je nažalost  'semafor bio brži' od Luja Arkulina… Ostalo je konačnih 29:29 , svakome bod, možda i najpravednije…

Igrač utakmice bez dvojbe bio je Filip Mažurana , vukao je 'Fićo' i  ne samo radi 11 svojih golova… Luis Arkulin je dao 6 od toga prva korčulanska tri u prvih pet minuta utakmice, Goran Stamatović 5 golova .

Korčula bez odsutnog Tomislava Šegedina na vratima kojeg je zamijenio 'mladac' Antony Radovan i u rubriku obrana upisao jednaku brojku kao i ' Fićo' - dakle 11 obrana u kojim je i jedan skinuti sedmerac. Jedna, ali itekako vrijedna obrana bila je i ona veterana Anta Bojića u već spomenutoj 'ludoj' završnici korčulanskih rukometaša koji su na kraju ispraćeni velikim pljeskom od oko 120 gledatelja na tribinama Pod Balonom.

U gostujućim redovima  najučinkovitiji bio je Ante Dželalija sa 9 golova, Robert Nakić dao je 7, Matko Bujas 6, Darko Vulinović 3 i Ivan Matulović 2 .  Njihov vratar Antonio Vulin također odličan, prikupio je 16 obrana među kojima i jedan sedmerac. Treba reći da su Vodičani u završnici vidno pali ,a nije ni čudo jer su na imali klupa tek dvije zamjene.

Sve u svemu jako dobar, zanimljiv i uzbudljiv rukomet , začinjen prije početka i na poluvremenu utakmice sjajnim izvedbama mladih Korčulanskih mažoretkinja.

Uz četiri pobjeda, dva poraza ovo je bio i  prvi korčulanski remi u ovoj sezoni , do čijeg je jesenskog kraja ostala dva kola. Korčulu koja sada ima  9 bodova čeka slijedećeg vikenda gostovanje  u Trilju kod PV-a , dok u zadnjem kolu dočekuje Zadar 1954.

U međuvremenu novi  'sastanak' sa rukometom i rukometašima Korčule  Pod Balonom  je u  2.Kolu  Kupa , u srijedu ili četvrtak kada dočekuju prvoligaša Ribolu Kaštelu. 

Za Korčulu su igrali:

Radovan (10+1) Bojić (1) , Marković 2, Filipović-Grčić, Petrović, Stanišić, Z.Đula 1, Arkulin 6, Jeričević, Andrijić-Klose, Sansović, Stamatović  5, Verazza 1,  F.Mažurana 11, Poša 1, Ćenan

2HRL-jug 7.kolo

Korčula – Vodice 27:27 (13:14)

Naslovnica: Filip Mažurana postiže jedan od svojih 11 golova