U METI PAŽNJE OPET RUKOMET Veraja: Znanje nam nikad nije bilo upitno, ali…Bez nekoliko prvotimaca i sa jednim – pojačanjem!

Kategorija: Muški rukomet
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA  - Nakon duge ljetne stanke  koja je počela još sredinom travnja a trajalo sve do 20.kolovoza , za prvu momčad Rukometnog kluba  'Korčula' već mjesec dana traju  pripreme za novu sezonu od kojieih pak dijele samo - dva tjedna ...

'Radili smo običajenim ritmom četiri puta tjedno , u početku uglavnom sa onima mlađima koji će ove sezone igrati  2.Rukometnu mlađe-kadetsku ligu jug , a polako su nam se priključivali treninzima  i stariji pripadnici prve momčad'  izvijestio nas je Tomislav Veraja , trener Rukometaša 'Korčule', prošle sezone 3.plasirane momčadi u 2. HRL-jug i sudionik  1/16 Finala Kupa  Hrvatske.

Po svemu sudeći  u novu sezonu će, pored već uobičajene nedovoljnog broja treninga zbog  radnim obavezama , prva momčad nažalost uči i bez nekoliko standardnih igrača .

'Ostali smo, nadam se ipak tek za neko vrijeme, bez Vlaha Stanišića zbog ozljede stopala. Zvonimir Ćenan  zbog radnih obaveza vjerojatno jedno duže vrijeme neće biti na našem području , jednako kao i Toni Žuvela. Upitan je, zapravo ne znam kakva je situacija sa Antonijem Petrovićem. Svi ostali od prošlosezonskog  igračkog kadra bi će nam više-manje na raspolaganju ' dodao je  Veraja  čija će momčad i u ovu  prvenstvenu sezonu u 2. HRL-jug , a koja pakkreće 05.listopada, ući  kao i  bez ijedne odigrane pripreme utakmice

Pitali smo Veraju imali možda kakvog dolaska, što je sa vratarima …

' Trebao bi nam pristupiti pivot Matej Marković  iz RK 'Izviđač' iz Ljubuškog koji zadnjih nekoliko mjeseci radi u Korčuli. Vratari će kao i prošle sezone biti Tomislav Šegedin i mladi Ante Radovan, ali smo i tom dijelu biti hendikepirani  jer Renato Šeparović nije u treningu zbog bolova u leđima' .

-  Očekivanja  nove sezone ?

' Prošlu smo sezonu završili nikad bolje plasirani i nikad  do sada većim bodovnim učinkom. Uz to napravili zavidan uspjeh u Kupu Hrvatske.  Kod naših igrača nije nikad bilo upitno znanje, već moć ponavljanja i njegova prikaza,a to dolazi sa treningom ….Sve vam je jasno ! Uzmemo li sve to u obzir, Iako sigurno vrijedimo puno više,  mislim  da ne bi trebali biti lošije plasirani od sredine ljestvice u ligi koja ove sezone ima deset klubova , čije su nam momčadi,  iz ove perspektive većinom  - nepoznanica!    Pored plasmana važno će nam biti da promoviramo i nekoliko mladića iz mlađih uzrasta. Trenutno su prvoj momčadi priključeni Ante Šestanović  (2004) i Stipe Andrijić Klose (2005)  kojima ćemo uvijek kada za to bude prilike davati – priliku! '

U 1.kolu 05.listopada rukometaši 'Korčule' putuju na ogled kod prošlosezonskog južnog prvoligaša 'Splita', potom dočekuju Pod Balonom 'Opuzen', pa idu u Makarsku 'Kingtradeu', slijedi im 'Biograd' u Korčuli i tako redom devet kola jesenskog dijela u kojem će pet puta gostovati ,a četiri utakmice igrati kod kuće.

Općenito čini nam se ,a time se složio i njihov trener, rukometašima Korčuli je raspored teži u jesenskom, nego u proljetnom dijelu natjecanju.

Rekli smo u uvodu drugoligaški rukometni jug Hrvatske ove je sezone sastavljen od 10 klubova. U odnosu na prošlu sezonu nema rukometaša RA 'Balić+Metličić' koji su prešli u viši rang,  a iz Prve lige-jug stigli su 'Split' i 'Biograd'

Pored rukometaša 'Korčule' u ligi će se još natjecati Biograd, Kamičak Sinj, Opuzen, Jelsa Malizia, Kingtrade Makarska, Vodice, Split, Trilj PV i 'Zadar 1954'.