NAKON DJEVOJČICA I DJEČACI POSTALI ZLATNA DICA Pogledajte i pročitajte kako se u Splitu došlo do zlata i srebra

Kategorija: Muški rukomet
Napisao/la Janja Lozica

SPLIT -  Dječaci  Rukometnog kluba 'Korčula' u kategoriji 2010. i mlađe su na dosadašnja četiri  turnira u sklopu Erste rukometne lige Dalmacije svaki put osvojili prvo mjesto te su kao prvi na ljestvici ušli u Veliko Finale koje se jučer igralo na Gripama u Splitu.

Nakon tri utakmice i tri pobjede kao prvi u skupini ušli su u polufinale nakon čega su pobijedivši momčad Dugopolja ušli u finale. U finalu protiv Izviđača 1 je bilo poprilično napeto, bez obzira što smo cijelu utakmicu bili u vodstvu, na kraju je završilo neriješeno ali smo  u zadnjoj sekundi izvukli sedmerac te smo sa tim zadnjem sedmercem pobijedili s rezultatom 12:11.

Naš Lovro Jurjević je izabran za najboljeg golmana, a naši Lucian Ilišković i Toni Bonifačić u najbolju petorku.

Imena igrača:

Lovro Jurjević, Mate Ojdanić, Roko Lešaja, Toni Bonifačić, Niko Krkeljaš, Nino Fider, Lucian Ilišković, Jakov Granić, Ivano Kapor, Ante Sardelić (Duje Depolo i Niko Matić) koji nisu jučer bili na turniru ali su inače i oni sudjelovali na nekim dosadasnjim turnirima u sklopu Erste lige).

Rezultati:

RK Korčula - RK Jerkovac   17 : 3

RK Korčula - RK Balić & Metličić   21 : 8

RK Korčula - RSK Mini Sunce   14 : 7

Polufinale:   RK Korčula - RK Dugopolje   11 : 8

Finale:   RK Korčula - RK Izviđač I   12 : 11

 

Naše djevojčice u kategoriji 2009. i mlađe su nažalost na četiri  prethodna turnira bile u mogućnosti sudjelovati na samo jednom ali kako su tada osvojile drugo mjesto isto su uspjele  ući u Veliko finale.

Nakon tri utakmice u svojoj skupini (jedna neriješena i dvije pobjede) kao prve u skupini su ušle u polufinale nakon čega su pobijedivši ekipu Grude ušli u finale. Tamo su poražene  od ekipe Jerkovca i time zauzeli odlično drugo mjesto. Naša Iris Pamuković je izabrana za najbolju golmanicu.

Imena igračica:

Iris Pamuković, Eva Barčot, Ana Barčot, Paola Šegedin, Iva Šegedin, Jakica Bakarić, Nikol Šestanović, Nika Borić

Rezultati:

RK Korčula - RK Izviđač   3 : 3

Rk Korčula - RK Dugopolje   11 : 8

RK Korčula - Jelsa Malizia   8 : 6

Polufinale:   RK Korčula - RK Grude   12 : 9

Finale: RK Korčula - RK Jerkovac   4 : 11

Htjeli bi još  reći da  je jako važno bilo  da smo imali cijeli veliki autobus pun navijača, uglavnom roditelja, ali i naših starijih cura koja su lani bile prvakinje Erste lige te su jučer putivale u Split kao  ogromna podrška svojim nasljednicama.

S ovim smo završili ovu i više nego uspješnu sezonu, naši dječaci su ove godine od ukupno 55 utakmica ostvarili 54 pobjede i imali samo jedan jedini poraz . Slijedi još par dana treninga , a onda ćemo svi na zasluženi odmor.