BILI SU ŠIK I METKOVIĆ I ŠIBENIK Dvanaest utakmica dvanaest pobjeda i dva prva mjesta korčulanskih mini-rukometaša! FOTO

Kategorija: Mini rukomet
Napisao/la Janja Lozica

U subotu 30.03.2019. se u Metkoviću održao Međunarodni mini rukometni turnir  ' RK Metković Mehanika'.Na turniru je sudjelovalo ukupno 58 ekipa, a među njima i naši dječaci u kategoriji 2010. i mlađe. Nakon 4 utakmice i 4 pobjede kao prvi u svojoj skupini su ušli u polufinale.

 Nakon pobjede u polufinalu su išli u finale gdje su pobjedili domaćina ekipu RK Metković Mehanika i time zauzeli prvo mjesto. Naš Lovro Jurjević je izabran za najboljeg golmana, Lucian Ilišković za najboljeg strijelca i Toni Bonifačić za najboljeg igrača turnira.

Rezultati utakmica:

RK Korčula – RK Solin   12 : 5

RK Korčula – RK Metković Mehanika II   23 : 1

RK Korčula – RK Jerkovac   12 : 1

RK Korčula – RK Čapljina   14 : 7

Polufinale:   RK Korčula – RK Maestral   12 : 7

Finale:   RK Korčula – RK Metković Mehanika   12 : 9

Navečer oko devet , kada je završio turnir u Metkoviću odma smo krenuli za Šibenik gdje smo prespavali jer nas je ujutro u  čekao drugi turnir, odnosno prvi turnir u sklopu Erste rukometne lige Dalmacije.

Na turniru je sudjelovalo 75 ekipa iz Hrvatske ali i iz Bosne i Hercegovine. Nakon 4 utakmice i 4 pobjede smo kao prvi u svojoj skupini ušli u polufinale. Nakon pobjede u polufinalu smo išli u finale gdje smo pobjedivši ekipu Šibenika ponovno osvojili prvo mjesto.

Rezultati utakmica:

RK Korčula – HRK Izviđač II   19 : 2

RK Korčula – RK Dugopolje   16 : 1

RK Korčula – OŠ Bartol Kašić   12 : 3

RK Korčula – RK Šibenik 2015 I   18 : 5

Polufinale:   RK Korčula – RK Mini Sunce (Biograd)   11 : 7

Finale: RK Korčula – RK Šibenik 2015 II   18 : 7

Naši dječaci:   Lovro Jurjević, Mate Ojdanić, Roko Lešaja, Lucian Ilišković, Toni Bonifačić, Nino Fider, Niko Krkeljaš, Niko Matić, Ante Sardelić, Ivano Kapor i Jakov Granić

Dječaci RK Korčule 2010 godište su u ova dva dana odigrali ukupno 12 utakmica i ostvarili svih 12 uvjerljivih pobjeda.  Ostavili su srce na terenu, borili se od prve do zadnje utakmice bez obzira na umor i tempo koji smo imali ta dva dana, i samo par sati sna. Sada imaju malo manje od dva tjedna odmora kada idemo u Karlovac na Međunarodno otvoreno prvenstvo Karlovca, bivše Državno prvenstvo.

 

Foto i tekst: Janja Lozica