Crno kolo otočana …Korčula u Gospinom polju 'zaleđena' na -14, Jelsa 'potopljena' u Vodi (cama)

Kategorija: Muški rukomet
Napisao/la Nenad Kosović

ZAGREB – Drugoligaški rukomet opet se vratio na jug Hrvatske...Prvo kolo nasavka , nominalno  12. Po redu nije bilo uspješno za korčulanske rukometaše. U županijskom derbiju visoko su poraženi od domaćeg Dubrovnika. Kada se u prvom poluvremenu ima zaostatak od 14 golova u odnosu na protivnika uz samo osam postignutih golova onda je teško očekivati da drugačije i završi nego visokim porazom . Doduše drugi  dio Verajini mladići odigrali su neriješeno , ipak opći dojam slabe predstave u Dubrovniku nisu mogli ispraviti...  

 - Puno smo togo ispromašivalii ,  na naše brojne promašene  zicere Dubrovčani su uzvraćali golovima. Uz to njihovi vratari imali su više od dvadeset obrana , naši samo četiri -  u dvije je rečenice opisao visok poraz svoje momčadi trener Tomislav 'Mišo' Veraja.

Valjda će u slijedećem kolu u subotu biti bolje... Dolazi zadnjeplasirani Arbanasi kojeg su korčulanski rukometaši dobili jesenas u Zadru...Ipak oprez    -Bude li se igralo onako loše kao u prvom dijelu dubrovačke utakmicei protiv zadarske momčadi bodovi će nam biti upitni – upozorava  Veraja.

I u ostalim utakmicama, osim u Zadru gdje je Solin pobijedio Arbanase, slavili su domaćini. Derbi vrha igrao se  u Vodicama gdje je nakon niza pobjeda pao jesenski prvak Jelsa. Olimpija je tom pobjedom preuzela vrh, Jelšane bacila na 3.mjesto . Drugi je  Hrvatski dragovoljac koji je kod kuće bio bolji od  Kamička, a na svom parketu slavio je i Biograd protiv Trogira.

Rezultati 12.kola:

 Dubrovnik – Korčula 36:22, Arbanasi – Solin 19:27, Olimpija – Jelsa 33:26, Hr.Dragovoljac – Kamičak 31:25, Biograd – Trogir 35:30 . Slobodan je bio Trilj PV.

Redoslijed:  Olimpija 19, H.Dragovoljac 18, Jelsa 18, Solin 13, Biograd 13, Kamičak 12, Durovnik 12, Trilj PV 6, Korčula 4, Trogir 3,  Arbanasi