2.HRL-jug 5.kolo…'Dragovoljci' i Jelšani vodeći dvojac…Korčuli treći domaći poraz

Kategorija: Muški rukomet Kreirano: 30 Listopad 2014 Objavljeno: 30 Listopad 2014
Napisao/la Nenad Kosović

ZAGREB – Peto kolo 2. HRL-jug donijelo je korčulanskim rukometašima novi četvrti, a treći  domaći poraz … Ovaj put boljiod njih bio je Biograd, još u prvom poluvremenu gosti su stekli  odlučujuću  prednost protiv  i ovaj put nekompletne momčadi trenera Miša Veraje koji zbog bolesti nije mogao biti na klupi. 

Naši su u drugom dijelu odigrali puno bolje čak ga rezultatski i dobili, no propušteno u prvom poluvremenu nije se dalo nadoknaditi. ' Dobro u lošem 'je da se solidnom igrom vratio iskusni Jadran Jeričević koji bi bude li trenirao i bude li spreman mogao puno pomoći u situaciji kada mu je brat Frano zbog operacije izvan stroja i kada još nekoliko igrača iz prošlosezonske momčad nije na raspolaganju treneru Veraji. U subotu je pak odličan bio i mladac na vratima Korčule Tomo Šegedin....

U slijedećem kolu koje se igra 8.studenog ( predstojeći vikend je pauza)  Korčula će u Trilj , momčadi koja ove sezone ne djeluje uvjerljivo , imaju također dva boda. Zapravo to je prvi od dva  derbija  donjeg dijela ljestvice koji  očekuje naše u slijedećem razdoblju . Mogu li  Arkulin, Majić Sansović , Marinović, Petrović i ostali ponoviti Arbanase i sa još jednog gostovanja donijeti pobjedu, a onda protiv bodovno jednakog Trogira doći i do prve pobjede Pod Balonom…?  

Biograđani su uz Olimpiju iz Vodica i Hrvatski Dragovoljac treći gosti koji su u ovom kolu odnijeli bodove.

Hrvatski dragovoljac je naime protutnjao Gospinim polje, sedam razlike protiv Dubrovnika koji je ove sezone očito u krizi . U Korčuli su se u 1.kolu izvukli , protiv momčadi tipa 'dragovoljaca' ne prolazi, trenutno imaju samo četiri boda .

Olimpija je nakon Korčule prošla i Zadar, što je bilo i za očekivati protiv Arbanasa . Vodičani su treći sa bodom manje od vodećeg dvojca, dok je Solin na domaćem parketu bi bolji od Trilj PV-a.

Naši usjedi Jelšani zato su u velikom naletu. …Nova domaća pobjeda protiv Trogira vinula ih je na drugo mjesto , odmah do vodećeg Hrvatskog dragovoljca i sa jednakim brojem bodova. Obje momčadi imaju po 8 bodova, no treba reći da Jelšane u slijedećem razdoblju očekuju puno teže utakmice od dosadašnjih.

Sinjski Kamičak je bio slobodan

Rezultati 5.kola: Jelsa – Trogir  31-23, Arbanasi – Olimpija 20-25, Korčula – Biograd 24-29, Solin - Trilj PV 32-27, Dubrovnik – Hr. Dragovoljac 21-28

Redoslijed:  Hr. Dragovoljac 8 (5), Jelsa 8 (5), Olimpija 7 (5), Kamičak 6 (4), Solin 5 (5), Biograd 5 (5), Dubrovnik 4 (4), Korčula 2 (5), Trogir 2(4), Trilj PV 2 (4), Arbanasi 0 (4).