FINALE ERSTE MINI RUKOMETNE LIGE DALMACIJE Korčulanske curice prvakinje, dječacima bronca ! Marija, Matea i Brano u najboljim petorkama turnira! Korčula imala i 'naj' navijače !

Kategorija: Ženski rukomet Kreirano: 11 Lipanj 2018 Objavljeno: 11 Lipanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

SPLIT - Mini rukometašice  Rukometnog kluba 'Korčula',rođene 2007.g. i mlađe  prve su pobjednice 'Erste rukometne lige Dalmacije'  !

Na Velikom finalu održanom u Splitu na kojoj su sudjelovalo po osam najuspješnijih  u svakoj kategoriji, curice trenerice Janje Lozice bile su najbolje i potvrdile čelnu poziciju stečenu  na otprije odigrana četiri turnira u Šibeniku, Zadru, Dubrovniku i Splitu  dokazavši da su u svojoj kategoriji  najbolje u Dalmaciji.

Najprije su svojoj grupi bile superiorne pobijedivši Split,  pa Izviđač iz Ljubuškog  i Mini Sunce iz Biograda . Nakon toga u polufinalu igrale su protiv Dugopolja, a nakon 10:10 bile  su bolje izvođenjem penale i osigurale i finale Velikog finala kojem su slavile protiv Patason Vranjica.

' Doista su naše curice jučer briljirale na Gripama, uostalom kao i tijekom cijele lige. Odigrale su ukupno 25 utakmica u okviru  ove lige, pritom ostvarile 23 pobjede i doživjele samo 2 poraza. Naši mali dječaci, a bili su najmlađi sudionici ove lige, su nakon dvije pobjede i jednog poraza kao drugi u skupini ušli u polufinale gdje su poraženi , da bi u utakmici za 3. mjesto  ostvarili pobjedu protiv Hvara i osvojili broncu. S ovim turnirom smo zatvorili još jednu jako uspješnu sezonu te sada idemo na zasluženi odmor. Htjela bih svakako spomenuti naše navijače, uglavnom  roditelje koji su u sve ove turnire, a posebno jučer unijeli posebnu atmosferi i bili neopisivo velika podrška i meni i djeci. Uostalom na jučerašnjem turniru proglašeni su za najbolju navijačku skupinu  lige' – rekla nam je jutros iznimno sretna i zadovoljna Janja  Lozica...

Uz ekipne i momčadske medalje mini rukometašice i mini rukometaši korčulanskog kluba iz Splita se veraćaju i sa tri pojedinačna priznanja.. Marija Sardelic, Matea Andreis i Brano Čurčić izabrani u najbolje petorke lige!

Podsjetimo se da je  'Erste ligu mini rukometa Dalmacije ' ove godine prvi put organizirala  Rukometna akademija 'Balić-Metličić', a u istoj su pored dalmatinskih klubova sudjelovalo i nekoliko klubova  iz BiH -e.

Za Korčulu su igrali:

Djevojčice: Nina Bonifačić, Marija Sardelić, Kristina Sardelić, Ema Radovanović, Matea Andreis, Mia Maričević, Tina Vučićević

Dječaci: Toni Bonifačić, Lucian Ilišković, Ante Sardelić, Lovro Jurjević, Nino Fider, Brano Ćurčić, Niko Krkeljaš, Niko Matić, Roko Lešaja, Mate Ojdanić

 

Rezultati:

Djevojčice:

RK Korčula - ŽARK Split   21 : 0

RK Korčula - HRK Izviđač   18 : 2

RK Korčula - RK Mini Sunce (Biograd)   15 : 14

Polufinale:   RK Korčula - RK Dugopolje   završilo neriješeno (10 : 10) pa se igralo na penale , Korčula je bila bolja rezultatom 13:12 

Finale: RK Korčula - RK Petason Vranjic   13 : 10

 

Dječaci:

RK Korčula - RK Zadar   5 : 0

RK Korčula - RK Zadar Benje   6 : 5

RK Korčula - HRK Izviđač   5 : 7

Polufinale: RK Korčula - RK Dugopolje   5 : 7

Utakmica za treće mjesto: RK Korčula - RK Hvar   10 : 5

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
7941290