VELOLUČKA MTB UTRKA Koji su se velolučki biciklisti rekreativci uspinjali na prijestolje?

Kategorija: Ostalo
Napisao/la Nenad Kosović

VELA LUKA  - U okviru manifestacije 'Vela Luka Outdors'  pored dviju natjecateljskih Trial utrka održana je i MTB biciklistička utrka.  Bilo je prijavljeno ukupno 95 biciklista u više kategorija, među njima i veći broja naših, velolučkih i  biciklista rekreativca sa našeg otoka.

Start i cilj je bio na velolučkoj rivi, a bicikliralo se na 28 kilometara dugoj stazi koja prolazi kroz zanimljive lokalitete velolučkog kraja -  brdo Hum, pa poznati  arheološki lokalitet Velu Spilju, a prolazi  i kroz  brojne maslinike i suhozide, vinograde,  ide stazom uz more, uvalama , plažama..

U  Kategoriji do 18. godina muški sva tri prva mjesta pripala su Velolučanima. Prvi je bio Borna Žuvela, drugi Marko Surjan,a treći Roko Đuderija. Među djevojkama u toj kategoriji 2.mjesto osvojila je Lucija Usnijani, a 3.mjesto  Sanja Miletić. Pobjednica je bila Tina Papić .

Velolučanin Ivan Prižmić je u kategoriji 40-50 osvojio  2.mjesto iza Joška Frižopa (Vodice) ,a ispred Darija Čondrića (Konavljanin) . Podsjetimo se da je  Ivan prošle godine bio pobjednik u ovoj kategoriji.

U kategoriji + 50 pobjednik je  Dragan Peručić (Konavljanin),  drugi je bio Zoran Teur (BK Nostress) , dok je treći bio predstavnik Češke Republike Jiri Šimonik .

Foto Naslovnice. Velolučki biciklist-rekretaiac Ivan  Prižmić osvoji je srebro u kategoriji 40-50