ZAVRŠENA ROZARIADA Sv.Antun malonogometni pobjednik, Čagji jači bučari od Faraona, Lukša Smolić 'kolekcionar' medalja

Kategorija: Ostalo
Napisao/la Ivan Pamić

VIGANJ - Završnom utakmicom malonogometnog turnira Sv. Antun – Račišće završen je sinoć natjecateljski dio Rozariade.  Nakon ove utakmice trebala je uslijediti utakmica za 3.mjesto između  Lovišta i Trpnja, no nažalost Lovištani se nisu pojavili na teren , te je Trpanj bez borbe osvojio treće mjesto. Njihov Luka Koludrović proglašen je i najboljim strijelcem sa postignutih 10 golova.

U finalnom susretu MNK Sv. Antun je pobijedio momčad  Račišća 2:1 (Borna Bokšić 1:0 Marko Tolj 2:0 Josip Barić 2:1) , a njihov vratar Mate Batinović proglašen je i najboljim vratarom turnira. Zanimljivo je da u četiri godine malonogometnog turnira Rozariade nijedna ekipa nije obranila naslov.

Prethodno je odigrana revijalna utakmica malonogometna utakmica  veterana ekipe Vignja i ekipa 'Petek zvečer' iz Slovenije. Slovenski veterani poduzeli su ovaj daleki put samo da bi učestvovali na Rozariadi, te su iz 'Dežele 'domaćinima donijeli i poklone – teran i kranjske kobasice. Prvo poluvrijeme završilo je 2:2, a tek su u drugom vignjanski veterani pokazali nadmoć i pobijedili sa 4:2.

U poslijepodnevnim satima u subotu igrali su se  i  finalni susreti u bućarskom turniru na kojem je 3.mjesto osvojila ekipa SRD Viganj .  U  finalu je pak ekipa Čagji-Orebić bila bolja od ekipe Faraon Trpanj 13:7.

Nakon nogometnih utakmica uslijedilo je u prostoru Kuventa proglašenje i dodjela medalja i pokala svim pobjednicima sportova Rozariade. 

Od sveukupno 252 natjecatelja u svim sportovima (od toga 48 djece) njih nekoliko osvojilo je više medalja u različitim sportovima, a ovom prilikom ćemo izdvojiti Lukšu Smolića koji je u ovogodišnjoj Rozariadi osvojio 3 različite medalje (zlato-stolni tenis, srebro treking i bronca basket).

 Nakon slavlja i vatrometa svi natjecatelji i gosti pozvani su na gastro deliciju “Viganjska trpeza” na kojem su viganjski ugostitelji predstavili svoja jela, uz brojne kolače koje su pripremile viganjske žene. Uslijedila je zatim zabava uz korčulansku grupu “Sreja & kittens”, te DJ-a Boy-ana.

 Ovom prilikom organizatori se zahvaljuju pokroviteljima Općini Orebić, TZO Orebić, ugostiteljskim i trgovačkim objektima, udrugama, medijskim pokroviteljima Radio Korčuli i portalu Markopolosport-u, a naročito volonterima koji su uspješno iznijeli cijelu ovu manifestaciju.