SMRIČU USPJELO DOHVATITI FINALNU SRIĆU U maratonskom meču doznali prve finaliste 'Bućarskog turnira Blato 2019'

Kategorija: Boćanje
Napisao/la Radio 'Blato' - Blato

BLATO - U subotu je odigrano zadnje kolo grupe A između ekipa OBUĆARI  i ZLINJE GOZDENJACI u kojem su slavili ZLINJE GOZDENJACI i time potvrdili plasman u polufinale.

 Rezultat po partijama je 16:8 i 16:9. U drugoj utakmici susreli su se SMRIČ  i PRIGADICA, koja je odlučivala o prolasku u polufinale. Ovaj ogled je završio rezultatom 1:1, te je s osvojenim bodom SMRIČ ostao prvi u skupini i zasluženo osvojio prolaz u polufinale. PRIGADICA je jdina ekipa koja je odnijela bod SMRIČU. Rezulatat po partijama je 16:5 za SMRIČ  i 16:4 za PRIGADICU.

U nedjelju je odigrano prvo polufinale između ekipa SMRIČA i CETINKE. Nakon iscrpljujućeg meča koji je trajao više od 5 sati pobjeda je otišla na stranu SMRIČA. Nakon prve partije koja je završila 16:2 u korist SMRIČA, činilo se da će polufinale biti brzo gotovo, međutim CETINKA je u drugoj partiji preuzela vodstvo koje nije ispuštala sve do kraja. SMRIČ  je u nervoznoj i rastrganoj igri u jednom momentu došao do rezultata 13:14, ali CETINKA nije ispustila priliku za izjednačenje i na kraju je pobijedila rezultatom 16:13 te stvorila šansu da u trećoj partiji pokuša pobijediti i ići u finale.

Uslijedila je i majstorica. Početak treće partije pokazao je da SMRIČ neće tako lako propustiti drugu šansu za finale povevši sa 5:0, kojim se vratila mirnoća u redove SMRIČA, a iscrpljujuća igra iz druge partije ostavila je više traga na ekipi CETINKE koji su neočekivano pali u trećoj partiji. I tako nakon 5 sati i 15 minuta završilo je maratonsko polufinale rezultatom 2:1 za Smrič. Ovaj ogled po partijama je završio sljedećim rezultatima 16:2, 13:16 i 16:7.

U nedjelju je trebalo biti odigrano i drugo polufinale između ekipa CETINKA 2 i ZLINJE GOZDENJACI, međutim zbog duljine trajanja prvog ogleda dogovoreno je da će se ovaj ogled odigrati tijekom ovog tjedna.

Ekipa Cetinke igrat će za treće mjesto, a susret za treće mjesto i finale igraju se po dogovorenim terminima u vikendu koji je pred nama.

Tekst i foto: Radio 'Blato'

Naslovnica: Boćarske momčadi 'Prigadica' i 'Smrič''