BOĆARSKI SPEKTAKL U TRPNJU Reprezentacija Slovenije pobjednik, Branko Mastilica 'omastio brk' u preciznom izbijanju

Kategorija: Boćanje
Napisao/la Stijepo Šegetin

 TRPANJ - Boćari reprezentacije  Slovenije (Gregor Sever, Gregor Oprešnik, Albin Arzenšek) pod vodstvom Srećka Lapajnea drugu su godinu zaredom osvojili prvo mjesto na Međunarodnom boćarskom turniru Trpanj 2015.  

U finalu , u disciplini 'trojke'  Slovenci su bili bolji od boćara riječkog Vargona (Ivan i Antonio Prlaguzić, Ante Grančić), pobijedivši rezultatom 13:10. 

U utakmici za 3.mjesto  domaći Trpanj (Markica Dodig, Stijepo Šegetin, Tonći Butirić, Zoran Slišković)  pobijedio je Gornju Vrućicu  (Nenad Milović, Branko Mastilica, Mladen Kežić, Ivica Dujmović) 13:0.

Najzanimljivija utakmica, utakmica preokreta se odigrala u borbi za ulaz u polufinale. Iskusni boćari Vrgorca poveli su protiv domaćeg Trpnja sa 9:0, trpanjci napravili zamjenu, uveli  Zorana Sliškovića koji je svojim boćama 'na bulina' stvorio nesigurnost, a  Dodig i Butirić su svojom smirenošću koristili svaku prigodu i od nemogućeg prolaza napravili iznenađenje i pobijedili sa 10:9.

U četvrtfinaluje domaća ekipa Gornje Vrućice iskoristila domaći teren i napravila izuzetan rezultat izbacivši ekipu Zrinjevca rezultatom 12:9.

Najbolji valjač u 'trojkama' je  ZORAN SLIŠKOVIĆ /Trpanj/, a najbolji izbijač  GREGOR SEVER /Reprezentacija Slovenije/

Promidžba boćanja, odlično organizirana završnica turnira na trpanjskoj rivi među mnogobrojnim turistima, uz glazbu, pjesmu domaće ženske klape 'Divna'. Prostrti tapeti za precizno i brzinsko, a umjesto bulina na tapetu za precizno koristio se plod voćke 'đenerika' Odmah je natjecanje u preciznom izbijanju maštovito prozvano u 'đenerika' natjecanje. Sjetio se Markica Dodig da ne postoji bolji način zaštite gledatelja. Tako je gledateljstvo okružilo teren bez bojazni da bi bulin mogao bilo kome naškoditi.

Veličanstvenu pobjedu, pobjedu za pamćenje, u preciznom ostvario je igrač domaće Gornje Vrućice Branko Mastilica. Branko je osvojio 20 ponata, a iza njega su ostali Markica Dodig i Tomislav Kolobarić sa 19 ponata.

U brzinskom, trčalo se i pucalo 3 minute, Marino Miličević bio je prvi sa 27 pogodaka, drugi Antonio Prlaguzić, a treći Gregor Oprešnik.

 

 

Izvrsna organizacija, turnir je svaku godinu sve bolji i uvrstio Trpanj sa Gornjom Vrućicom na boćarsku kartu svijeta. Po broju odličja koja imaju igrači koji nastupaju, može se reći da se radi o europskom ili svjetskom prvenstvu, u malom. Domaćini su svima već uputili poziv 'Vidimo se i iduće godine, kako je slikovito opisao predsjednik boćarskog kluba Val iz Herceg Novog , Ćedo Odalović, na veličanstvenom boćarskom spektaklu '.  

U privitku u PDF-u svi rezultati

Foto:  Baldo Mirković

 

 

 

 

 

 

 

 

Branko Mastilica pobjednik u preciznom izbijanju 

 

 

Nositelji pehara i medalja zajedno