Treći dan turnira u Trpnju protekao bez iznenađenja

Kategorija: Boćanje

 

TaltRPANJ - Treći dan turnira protekao je bez iznenađenja. Nositelj skupine Gornja Vrućica (Nenad Milović, Nebojša Marinović, Branko Mastilica, Nikša Tovarac), kao na lakšem treningu, lakoćom je došla do dvije pobjede protiv Trpnja (Ante Vujičić, Branko Pancirov, Tonći Vodopić, Nedjeljko Stipeljković) i  Brijeste 13 : 4. U meču za prolaz u četvrtfinale Brijesta je pobijedila domaći Trpanj sa 13 : 7. Poentirao je za pobjedu mladi Antonio Prlaguzić izbijanjem bulina. Brijesta je bila bez dva svoja najjača igrača (Anta Prlaguzića i Neda Božovića) ali bez obzira, mlade snage su izborile četvrtfinale.

Očekivalo se da će domaći Trpanj pružiti veći otpor. Premalo koncentracije, previše zvonjava mobitela, prebrzo izbačenih boća, sve u svemu častan izlazak iz turnira.

 

Turnir miruje dva dana, slavit će boćari blagdan Velike Gospe, uživati uz svirku Žere i Crvene jabuke, a u utorak će igrati grupa B (Ogrc, Ponikve i Putnikovići).

U srijedu i četvrtak je rulet četvrtfinala. Poznati su već parovi koji će igrati u četvrtak: Gornja Vrućica – Hodilje i Faraon 2. – Brijesta.

Dakle, od srijede će bočalište u Trpnju biti tijesno, rezat će se žiletom napetost, gledatelji će uživati u ljepoti ove igre i vrhunskim potezima.

Akteri su redom oprezni, kad ih pitate, reći će kako je uspjeh ući u polufinale. Favoriti ne postoje ili su samo na papiru. A prvak će živiti sa tom pobjedom cijelu godinu do idućeg ljeta i novog turnira.