U ČAST DRAŽENA TRČALA I KORČULANSKA ŽENA Na šibenskoj utrci Riti Biliš 3.mjesto u kategoriji!

Kategorija: Atletika Kreirano: 20 Listopad 2019 Objavljeno: 20 Listopad 2019
Napisao/la Nenad Kosović

ŠIBENIK – ' Zadovoljna sam, ovo mi je druga utrka u šest dana i to nakon odrađenog maratona. Uz to nimalo laka 'desetka', staza zahtjevna, a konkurencija jaka. Iako nije bilo u planu, sudjelovati na utrci organiziranoj Draženu u čast nisam mogla odoljeti', 

priznala nam je Rita Biliš, nakon jučer odrađene 10 kilometara duge utrke u Šibeniku, u kojoj je u na kraju osvojila 3.mjesto u svojoj kategoriji i 15. u ukupnom poretku žena među 234 natjecatelja , od kojih je 193 završilo utrku.

A povodom obilježavanja rođendana legendarnog košarkaša, Dražena Petrovića u njegovom rodnom gradu trčale su se dvije utrke'Šibenskih deset'  i 'Draženova četvorka.'

'Šibenskih deset' utrka je na 10 kilometara ulicama Šibenika, dok je 'Draženova četvorka' nešto manje zahtjevna utrka na 4 i kilometra. Zašto četvorka? Jasno, zbog broja četiri na dresu kojeg je Dražen nosio u matičnoj Šibenki, ali i reprezentaciji Hrvatske'. Obje utrke startaju na šibenskoj rivi i prolaze uz igralište na Baldekinu i Draženov spomenik, rutom kojom je nekad, odlazeći na treninge i utakmice, koračao i sam Dražen.  'Šibenskih deset' i 'Draženova četvorka' zauzimaju posebno mjesto u trkačkoj i sportskoj zajednici, budući da je Dražen bio i ostao uzor mnogim sportašima'  stoji na Službenim stranicama  ove utrke.

U 'Draženovoj četvorci 'pobjednici su inače bili Lara Franjković ( AK Svetice) u ženskoj i Silvio Grđan (Individualac) u muškoj konkurenciji, dok su u 'Šibenskoj desetki' slavili Dino Bošnjak (AK Velika Gorica) i Bojana Bjeljac ( AK Dinamo Zrinjevca)

Bilo je ovo inače četvrto izdanje ove utrke, koja se ujedno bodovala za PH-e u cestovnom trčanju na tri i deset kilometara.

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9009928