U GRADU ČELIKA ISKOVALA SREBRO Mariji Tolj 2.mjesto na Atletskom mitingu u Zenici

Kategorija: Atletika Kreirano: 13 Lipanj 2019 Objavljeno: 13 Lipanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

ZENICA -  Marija Tolj osvojila je 2.mjesto na Međunarodnom atletskom mitingu jučer održanom u Zenici , u susjednoj nam Bosni i Hercegovina.

U konkurenciji devet bacačica diska  iz SAD-a, Turske, Slovenije , Srbije , Hrvatske i BiH Marija ovaj put nije uspjela prebaciti 60 metara. Njen najbolji hitac, drugi po vrijednosti  iznosio je 58.54 , dok je pobjednički Dragane Tomašević iz Srbije bio 59.66. Treća je pak bila Amerikanka Sammer Taylor Pierson hicem od 53.27 .

Zanimljivo je da se naša Marijaa na postolju našla između dvije iskusne svjetske bacačice. Pobjednica Toamašević  koja inače  drži rekorda ovog mitinga  hicem od  60.20  (2015.g).  sedamnaest je  godina starija od Orebićanke, a brončana Amerikanka čak - dvadeset i jednu  godinu !

Atletski  miting  održan na Stadionu 'Kamberovića polje' okupio je ove godine natjecatelje u trkačkim, skakačkim i bacačkim disciplinama u ženskoj i muškoj konkurenciji iz 25 država svijeta!

Mariji Tolj natjecanje u 'gradu čelika' bilo je u okviru priprema za ono  najvažnije ove sezone - Europsko prvenstvo za mlađe seniorke koje se održati u Švedskoj, u gradu Gavle od 11. do 14.srpnja.

Na početku bacačke sezone  Marija Tolj na ovogodišnjoj svjetskoj rang listi zauzima 27.mjesto sa hicem od 60.92. Trenutno su vodeće dvije Kubanke Denia Caballero (68.92) i Yaime Perez (67.78). Nakon nešto slabijeg nastupa na mitingu  Dijamantne lige u Stockholmu Sandra Perković trenutno je na 13. mjestu  (63.71)  renkinga sezone. Podsjetimo Sandrin osobni rekord iznosi  71.41 kojeg je postigla na mitingu u švicarskom  Bellinzonu u  srpnju 2017.g.