GRK POTOMJE Bilo bi lijepo ponoviti prošlu sezonu…

Kategorija: Nogomet
Napisao/la Nenad Kosović

POTOMJE - U vinorodnom Potomju na obroncima čuvenog Dingača počela je jematva, pa je tako i većina onih zadužena za slijedeću nogometnu berbu njihova Grka trenutno više okupirana sočnih zrncima plavca malog negoli nogometnom loptom. To opet ne znači da se zaboravilo na najvažniju sporednu stvar na svijetu! Dapače, jer još je malo ostalo do početka natjecanja u 1.ŽNL-i Dubrovačko–neretvanskoj.

S kakvim pak ambicijama i u kakvom postavom u novo prvenstvo kreće najugodnije prošlosezonsko iznenađenje u ligi?

- Lijepo bi bilo ponoviti prošlosezonsku priču kada smo većim dijelom prvenstva bili u samome vrhu i završili je na kraju na do sad najboljoj 5. poziciji – riječi su Predsjednika kluba Igora Skaramuče.

Nekadašnji odlični vratar Potomjana ipak se ograđuje od velikih obećanja svjestan  trenutne situacije u klubu iz maloga pelješkog mjesta.    

- Prvenstvo počinje za nas, ali vjerujem i ljudima u ostalim klubovima jako rano. Turistička sezona je još u punom tijeku, a jematva tek krenula, pa smo uglavnom svi uključujući i nogometaše istim okupirani. Zapravo još se nismo pošteno ni okupili ni odradili pravi zajednički trening. Momčad je manje-višem ostala ista. Suradnja sa nekoliko bivših nogometaša iz klubova Doline Neretve i dalje traje, pa će oni uz iskusnog Sandra Salacana biti okosnica naše momčadi u novoj sezoni. Dogovaramo i dolazak jednog mladog nogometaša iz 3.ligaša Neretvanaca kako bi imali više mogućnosti kada je u pitanju obavezna kvota mladih igrača u početnoj postavi. Od domaćih mladića nedostajati će nam Antonio Ivanković koji uskoro ide raditi i živjeti u Irskoj. S druge strane novaca za normalan rad i natjecanje kluba je sve manje. U tom kontekstu velika je stvar da smo ove sezone uspjeli osigurati i prijaviti u natjecanje i dvije mlađe kategorije U-10 i U-15

Grkovci će u u u 1.kolu dakle u goste na Korčulu, debitantu u natjecanja Jadranu iz Smokvice. Na klupi će ih opet predvoditi prošlosezonski jako uspješni trener Božo Daničić-Kačić, kome će novom natjecanju pomoćnik biti Ivan Kunjašić.

 

                  FOTO: N.Kosović