ODLASCI DOLASCI Balić, Milina i Čagalj otišli,vjerojatno i Jerko i Marko! Tko dolazi ?

Kategorija: Nogomet
Napisao/la Nenad Kosović

BLATO - Nakon što su se razišli sudionici razvojnog kampa HNS-a travnjakom i tribinama Zlinjama proteklih je vladao mir…No za kratko jer ovaj tjedan pod vodstvom Igora Gudelja radom kreću oni mlađi koji pretendiraju prvoj momčadi kojoj će odmor potrajati do sredine srpnja.

Kancelarija i stručni stožer pak itekako su aktivni kada je riječ slaganju igračkog rostera za novu sezonu. A Blaćani u istu jubilarnu 90-tu ulaze sa da dodatnim zadatka – pretkolom  Kupa Hrvatske  .

 - 'Gro' prošlosezonske momčadi ipak će ostati na okupu, iako u novu sezonu neće biti Božidara Balića koji se već oprostio sa nama,  slijedeću sezone igrati će za Hrvace. Kod njega su prevagnuli obiteljski razlozi. Pridružio mu se u istom klubu i vratar Antoni Miline, dok se mladi stoper Luka Čagalj definitivno vratio u Omiš. Što se pak dolazaka tiče pregovaramo sa nekoliko kvalitetnih igrača, no rano je još baratati imenima, u svakom slučaju pojačanja će sigurno biti – rekao je direktor kluba Darijo Šeparović.                                       

 Njegovim riječima treba dodati i to da Jerko Šeparović već radi po programu splitskog Hajduka i da će 'Šure' najvjerojatnije će slijedeću sezonu nastupati za 'B' momčad 'bilih'. Upitan je i napadač Marko Vrkić, trenutno je na probi u Njemačkoj. Hrvoje Žuvele na jesen postaje student, no mladi Velolučanin do početka akademske godine i studentskih obaveza u nekom od većih gradova biti će ipak na raspolaganju treneru Petkoviću i dobar dio jesenske sezonebi molgbao  igrati.

Jasno je dakle da se spomenuti pregovori odvijaju u smjeru dovođenja jednog kvalitetnog stopera, zadnjeg i ofenzivnog veznog. A ode li Vrki onda vjerojatno uz Čubrila će trebati i jedan napadač! A sve to trebalo bi biti riješeno do početka priprema koje su planirane 13. ili 20.srpnja.

Blaćani su također već poradili i na njihovom uvijek aktualnom problemu u pripremnom razdoblju pronalaženju protivnika. Prihvatili su naime poziv Omladinca iz Vranjica za turnir od 11. do 13.kolovoza na kojem će uz njih i domaćina trebali sudjelovati još Solin i Hajduk B.

 

 

Predsjednik i direktor BŠK Zmaj Andrej Podbevšek i Dario Šeparović

Foto:N.Kosović