Županijski kup - Iznenađenja ipak nije bilo ...Hajduk i Grk sigurno - BŠK Zmaj i Orebić jedva... FOTO sa Blatine

Kategorija: Nogomet
Napisao/la Nenad Kosović

Hajduk 1932 i BŠK Zmaj u NC Korčula- Lastovo te Orebić i Grk u NC Pelješac idu dalje nakon današnje  1.kola Župansikog kupa. Iznenađenja dakle nije bilo , iako su blizu istima bili domaćini u Smokvici i Janjini.

Na smokviškoj Blatini pred 250 gledatelja tvrda , često nervozna i tenizijama nabijena utakmica bez puno prigoda. Jadran je poveo iz svoje jedine prave  prilike, golom  Ivana Tomića  'Kera' koji je zabio svom bivšem klub . Do poluvremena je za favorita iz Blata izjednačio  Luka Čagalj, da bi u drugom dijelu pobjedonosni gola za Blaćane postigao 'joker' sa klupe Petar Sardelić 'Brko'.

Na Moćnom lazu gostovali su Velolučanima prekomorski susjedi Lastovci. Jesenski prvak 2.ŽNL-e nije uspio napraviti iznenađenje protiv županijskog prvoligaša, na kraju 2:0 za domaćina golovima  Vinka  Žuvele i Tomislava Andreisa. U ovoj grupi slobodno je bilo Žrnovo.

U NC Pelješac igrali su županijski  prvolgaši protiv drugoligaša. Najuzbudljivije bilo je u Janjini , gdje su nogometaši Ponikva u regularanom dijelu protiv Orebića odigrali i 3:3, no na kraju su ipak izvođenjem jedanaestreaca u 2.kolo otišli Orebićani. U Kuni se pak igrao mali susjedni derbi ,  prvoligaš iz Potomja bio je uvjerljiv protiv domaćeg Rata. Golove za Grk postigli su Matić. Grljušić i Šanje.

Rezultati 1. kolo, 

Kuna: Rat – Grk 0:3, Ponikve: Ponikve – Orebić 3:3/kazneni udarci 6:8, Smokvica: Jadran Smokvica – BŠK Zmaj 1:2,Vela Luka: Hajduk 1932. – Omladinac 2:0.

 Metković: ONK Metković – Gusar 0:1,  Gabrili: Croatia Gabrili – Konavljanin 0:3 (bb), 

 

Foto sa Blatine u Galeriji   Nenad Kosović