Ivan Kovačić, sportski direktor BŠK Zmaj: Solidnu igru nisu pratili željeni rezultati!

Kategorija: Nogomet Kreirano: 16 Prosinac 2014 Objavljeno: 16 Prosinac 2014
Napisao/la Nenad Kosović

BLATO – Na kraju jesenskog dijela nogometaši BŠK Zmaj drže 12.mjesto sa 19 osvojenih bodova. Prividno solidan plasman, no kada se uzme u obzir da ih u ligi u kojoj nikad ne znaš koja iznenađenja nosi, od zadnjeg GOŠK-a dijeli samo sedam ,a od predzadnjeg Omiša samo tri boda onda je slika ipak drugačija….

Klub je u sezonu ušao uz dosta promjena, sa jednom od najmlađih momčadi u ligi, s novom također mladom upravom i novim predsjednikom, a većina igrača dotadašnjih nositelja igre više nisu bili stanari Zlinja. Klupi 'crvenih' jesen je donijela također puno 'turbulencija', na njoj su se  izredala čak tri trenera. Sedam prvih utakmica tamo je sjedio Igor Gudelj, potom u dvije utakmice Zoran Petković, a u zadnjih je osam kola kormilar zmajeva bio Zdenko Adamović kojem se prije nekoliko dana također zahvalilo… Korčulanski 'crveni' proljeće će tako dočekati sa već četvrtim ovosezonskim trenerom !

Kako je pak proteklu sezonu vidio Ivan Kovačić, u toj novoj mladoj upravi vršitelj dužnosti sportskog direktora ?

- Objektivno u samo smo tri-četiri utakmice nadigrani, u ostalima smo više-manje pružali dobru igru i nažalost propuštali puno prilika, postizali malo golova. Recimo u zadnjih osam utakmica postigli smo tek 4 gola, pa usprkos 'za oko' solidnoj igri nismo postigli rezultate koje smo očekivali. Nova uprava tijekom se jeseni suočila i sa dosta drugih  problema, od osiguranja financijskih sredstava pa do pronalaženja zamjena igrača koji su otišli iz kluba. Po meni radila je predano i najbolje kako je znala i mogla. Usprkos tome što je ponekad možda nekim potezima djelovala neiskusno uspjela je klub na polusezoni dovesti bez dugova i sa svim podmirenim računima -

- BŠK Zmaj ipak nije spokojan kada je jesenski plasman u pitanju?  

- Rezultat je naravno uvijek najvažniji i onaj krajnji cilj i glavni kriterij uspješnosti …Stoga se i posezalo za promjenama trenera, a to je i bilo presudno za odluku uprave da se zahvali dosadašnjem treneru Zdenku Adamoviću i da opet tražimo novo rješenje na klupi. Sa svima igračima osobno sam razgovarao, slažu se da ova momčad može i zaslužuje više, sigurno je da će oni dati sve od sebe da rezultati u proljetnom dijelu budu bolji. Neki ozlijeđeni igrači će se do početka priprema oporaviti, a planiramo dovesti i nekoliko pojačanja. Otočki klub koji se održao ovoliko sezona u iznimno jakoj i zahtjevnoj ligi ima perspektivu u svojoj školi nogometa gdje je puno talentirane djece…Imamo i bogatstvo kojeg, usuđujem se reći, nema  nitko u ligi, znate i sami, to je prosječnih 500-tinjak gledatelja po utakmici na Zlinjama. Naravno da obzirom na jesenski plasman moramo biti oprezni, no ipak sam mišljenja da nemamo razloga za  preveliku bojazan …Ne samo u ovoj sezoni već i za budućnost BŠK Zmaj -

..........................................

Statistika jeseni

Zmajevi su protekle jeseni ostvarili 5 pobjeda, 4 neriješena rezultata i doživjeli 8 poraza, uz negativnu gol razliku (16:26). U gostima su ostvarili dvije pobjede dakle ukupno 6 bodova, a kod kuće 13, od mogućih  27 bodova. 'Bode oči' tih 14 izgubljenih bodova na Zlinjama, gdje su 'zmajevi' proteklih sezona bili prave gazde, gdje se uvijek gradila sigurnost i komoditet igranja u teškoj ligi kakva je 3.HNL-jug. Tu se, što je možda i najvažnije, uvijek do sada gradilo zadovoljstvo navijača i cjelokupno pozitivno ozračje kluba. Dakle protekle jeseni nema dvojbe da se na domaćem travnjaku ukupno gledajući – podbacilo !

Učinak trenera

Tri jesenska trenera na klupi BŠK Zmaj imaju slijedeći učinak:

Gudelju 7 utakmica 7 bodova, Petković u dvije utakmice svih 6 bodova, Adamović u 8 utakmica 6 bodova. 

Marko Vrkić prvi strijelac

Sa 16 postignutih golova strijelci BŠK Zmaj tijekom jeseni i nisu se baš proslavili, poslije GOŠK-a druga su najneefikasnija momčad jeseni…Prvi strijelac bio je Marko Vrkić sa 5 golova, slijedi ga Božidar Balić sa 4, te Antonio Mušić i Jerko Šeparović sa po 2 gola. Po jedan gol dodali su još Dino Špaleta i Nemanja Šešlija.

 

 

Tekst i foto: N.Kosović